UNICEF: Yemen'de 10 haftada en az 279 çocuk öldürüldü

UNICEF Yemen'de 26 Mart 2015’te başlayan şiddet olaylarının tırmanması nedeniyle 279’dan fazla çocuk hayatını kaybetti, 402 çocuğun yaralandığını açıkladı.

UNICEF: Yemen'de 10 haftada en az 279 çocuk öldürüldü

UNICEF Yemen Temsilcisi Julien Harness’in tarafından yapılan açıklamada,  geçtiğimiz 10 haftada Yemen’deki çatışmalarda ölen çocuk sayısının 2014’te öldürülen toplam çocuk sayısının dört katı olduğunu açıkladı.

UNICEF tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Geçtiğimiz 10 haftada Yemen’deki çatışmalarda ölen çocuk sayısı, 2014* yılında öldürülen toplam çocuk sayısının dört katına çıktı. Yemen’de 26 Mart 2015’te başlayan şiddet olaylarının tırmanması nedeniyle 279’dan fazla çocuk hayatını kaybetti, 402 çocuk yaralandı. Geçen yıl yayınlanan raporlarda ise, ölen toplam çocuk sayısı 74, yaralanan çocuk sayısı ise 244 olarak yer almıştı.

“Çocukların silah altına alınma ve çatışmalarda kullanılma oranları da ciddi ölçüde artış gösterdi. Yemen’deki çocuklar, silahlı gruplar tarafından özellikle kontrol noktalarında ve silahların taşınması işinde kullanılıyorlar. 2014 yılında 156 çocuğun silahlı gruplar tarafından silah altına alındığı ve kullanıldığı doğrulanmıştı. 2015’in daha ilk yarısında ise bu rakam iki kattan fazla artış göstererek 318’e çıktı.

“Çocuklar hâlâ ölüyor, sakat kalıyor veya savaşmaları için silah altına alınıyor. Güvenli bir şekilde okullarda eğitimlerine devam etmeleri gerekirken cephelerde mermilerden kaçmaya çalışıyorlar. Bu çocuklar, Yemen’in geleceğidir; her koşulda kötülüklerden uzak tutulmaları ve korunmaları gerekir.

“Çatışmalara bir an önce ve nihai olarak son verilmeli”

“Yemen’deki şiddet olayları milyonlarca çocuğun hayatını mahvetmekle kalmamış, gelecekleri açısından korkutucu ve uzun süreli sonuçlar da yaratmıştır. UNICEF, tüm taraflara ve bu taraflar üzerinde etkisi olan herkese, çatışmalara bir an önce ve nihai olarak son verilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER