Sebahat Tuncel'in yargılanmasına yeniden başlandı

HDP Eski milletvekili Sebahat Tuncel, Yargıtay tarafından onanan 8 yıl 9 ay hapis cezası Anayasa Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılama kararının ardından yeniden görülmeye başladı.

Sebahat Tuncel'in yargılanmasına yeniden başlandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Milletvekili Sebahat Tuncel, Yargıtay tarafından onanan 8 yıl 9 ay hapis cezasına ilişkin dava Anayasa Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılama kararının ardından yeniden görülmeye başladı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk duruşmaya, tutuksuz sanık Sebahat Tuncel katılmazken Avukatı Ercan Kanar katıldı.

Mahkeme, Sebahat Tuncel’in bir sonraki celse hazır edildiğinde dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kanar: Beraat kararı verilmesini bekliyoruz

Davanın ardından gazetecilere bilgi veren Avukat Ercan Kanar, “Sebahat Tuncel ile ilgili daha önce verilen mahkûmiyet kararı, tamamen hukuka aykırı deliller temel alınarak verildi. Sözde deliller temel alınarak verildi. Ne olduğu belirsiz bir tanığın beyanı dava başladıktan 5 yıl sonra dosya içine konuldu. Ayrıca cinsel suç işleyen, adli bir cinayetten ceza alan birisinin itirafları temel alındı. Psikolojik rahatsızlığı bir kişinin suçlaması temel alındı.

“Bizim en az 10 konuda araştırılmasını istediğimiz, yani itirafçıyla gizli tanığın söylediklerinin doğru olup olmadığını ortaya koyacak talepler hep reddoldu. Yani düşmanla savaş mantığıyla özel yetkili mahkeme karar verdi. Hele özellikle o polisle münakaşa olayından sonra yeni bir gizli tanık ifadesi dosyaya getirildi. Bunlar tamamen usulsüz yasaya aykırı hususlardır. Zaten Anayasa Mahkemesi de bizim savunmamıza katıldı. Şimdi bu yeniden yargılamada ceza yargılamasının temel hukuk kurallarına uyarak beraat kararı vermesini bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER