12 savaşçının cenazesi Bakur'a uğurlandı

Komutan Rubar Hamlesi’nde yaşamını yitiren 12 özgürlük savaşçısı Dêrik’te binlerin katıldığı bir törenle Başurê Kurdistan’a doğru uğurlandı.

12 savaşçının cenazesi Bakur'a uğurlandı
Komutan Rubar Hamlesi’nde yaşamını yitiren 12 özgürlük savaşçısı Dêrik’te binlerin katıldığı bir törenle Başurê Kurdistan’a doğru uğurlandı.


Cizîr Kantonu’nda DAIŞ çetelerine karşı yürütülen Komutan Rubar Hamlesi’nde farklı yer ve tarihlerde yaşamını yitiren Zagros Colemêrg, Baran Barî, Tekoşîn Dêrsim, Rûbar Ozom, Doxan, Robîn Argêş, Newroz Êlih, Zîlan Eytan, Agir Denîz, Bawer Jiyan Amed, Laşer Amed ve Şêrzad Diyar’ın cenazeleri, Dêrik ve Girkê Legê bölgelerinden binlerce kişinin katıldığı bir törenle Dêrik kentindeki Watani hastanesinden alınarak Başurê Kurdistan’a geçirilmek üzere Sêmalka sınır kapısına gönderildi.

Uğurlama törenine katılan binler, ellerinde YPG/YPJ ve TEV-DEM bayraklarıyla  sık sık “şehid namirin” ve “Bijî berxwedana YPG’ê” sloganları haykırdı. Cenazeleri araçlara yerleştiren kitle, özgürlük savaşçılarını Bakurê Kuridstan’da toprağa verilmek üzere Sêmalka üzerinden Başurê Kurdistan’a doğru uğurladı.

Sêmalka kapısında özgürlük savaşçıları için askeri tören düzenlenerek saygı duruşunda bulunuldu.

Törende YPJ komutanlarından Roza Dêrik, Şehitler Konseyi Başkanı Rêzan Gulo, TEV-DEM adına da Merwan Xelîl birer konuşma yaptı.

YPG/YPJ savaşçılarının Komutan Rubar Hamlesi’nde büyük bedeller ödeyerek tarihi başarılar kazandığı ve iki kantonu birleştirip Girê Spî’de DAIŞ çetelerine ölümcül darbe vurduğu belirtildi.

Konuşmacılar ayrıca şehitlere bağlılık sözünü yineleyerek herkese bu tarihi kazanımlara şehitlere layık biçimde sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Konuşmalardan sonra 12 şehidin sicilleri okunarak şehadet belgeleri Dêrik Şehit Aileleri Kurumu’na teslim edildi. Şehit Aileleri de son nefeslerine kadar değerlerine ve şehitlerine bağlı kalacaklarını, özgürlük için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Daha sonra şehitler araçlarla YPG/YPJ savaşçılarının oluşturduğu koridor arasından geçerek Başurê Kurdistan’a doğru yola koyuldu.

12 savaşçının akşam saatlerinde Bakurê Kurdistan’a geçmeleri, otopsi işlemleri adından memleketlerinde düzenlenecek törenlerle toprağa verilmeleri bekleniyor. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER