Yüksekdağ: Ana muhalefet olarak kalmak istiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında halkla bir araya geldi.

Yüksekdağ: Ana muhalefet olarak kalmak istiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında halkla bir araya geldi. Yüksekdağ burada yaptığı açıklamada, "Kendimizi ana muhalefet partisi olarak ifade ettik ve öyle kalmak istiyoruz. Türkiye'nin bir iktidara ihtiyacı olduğu kadar çok iyi bir ana muhalefete de ihtiyacı var" dedi. 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında ilk gün binlerce kişi orucunu açtı. İlk iftara HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Tuğba Hezer, Yurdusev Özsökmenler, Selami Özyaşar, Lezgin Botan ve Remzi Özgökçe'nin yanı sıra Van Belediyesi Başkan Vekili Cahit Bozbay, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy da katıldı. Yüksekdağ ve beraberindekiler halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Daha sonra yemek sırasına giren Yüksekdağ ve beraberindekiler, ramazan ayının ilk iftarını Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında halkla açtı. Yemek almak için çadırın kurulduğu alana gelerek sıraya giren Yüksekdağ, ramazan ayının hayırlı olmasını diledi. 

'SEÇİM SONUCUNDA BİR HAYIR VAR'

Vanlılarla kazandıkları zaferin yolundan ilerlemeye ve kazanmaya devam edeceklerini vurgulayan Yüksekdağ, "Tüm halkımızla birlikte sevinmeye, sevinçlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz" diye ekledi.
Koalisyon ile ilgili açıklamalarda da bulanan Yüksekdağ, "Koalisyon konusundaki görüşlerimizi ifade ettik.  Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması lazım. Yasal olan süre henüz dolmadı. Cumhurbaşkanının birinci partinin başında olan Sayın Davutoğlu'nu görevlendirmesinin ardından kendisi gerekli görüşmeleri, çağrıları ve davetleri yapacaktır. Biz bu süre içinde halkımızın doğru bir karar verdiğini ve siyasette yeni bir denge kurduğunu düşünüyoruz. Tek partinin, tek başına hükümet kuramayacak olması asla ve asla felaket değil. Tam tersine bu sonuçta da bir hayır var. Demek ki 'halkımız birlikte yapın, birlikte yönetin' dedi. 'Biz de bu yönetime katılacağız' dedi. Halk olarak 'bizim de bu kararda sözümüz olacak' dedi" şeklinde konuştu.

'ANA MUHALEFET OLARAK KALMA NİYETİNDEYİZ'

Yüksekdağ, bütün siyasi partilerin de mutlaka halkın söylediklerini dinlemesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle davam etti: "Önümüzdeki kısa süre içinde koalisyon görüşmelerinin tamamlanacağını ve Türkiye'nin bir hükümetle yoluna devam edeceğini düşünüyoruz. Hiçbir zaman kriz yaratan bir rol oynamayacağız. Kendimizi ana muhalefet partisi olarak ifade ettik ve öyle kalmak istiyoruz. Türkiye'nin bir iktidara ihtiyacı olduğu kadar çok iyi bir ana muhalefete de ihtiyacı var. Güçlü bir ana muhalefet olmazsa hükümetlerin ne kadar zararlı olabileceğini gördük. Ülkeyi ne kadar geriye götürebileceğini 13 yıl boyunca gördük. Ana muhalefet olarak kalmak niyetinde ve isteğindeyiz, halkımız da bize aslında bu görevi vermiştir. Ama herhangi bir koalisyon ve hükümet oluşumu sürecinde oluşan krizleri ve riskleri ortadan kaldırmak için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getiririz."

'YENİ KAPILAR AÇAN PARTİ OLACAĞIZ'

Yüksekdağ, 23-24 Haziran günlerindeki yemin töreninin ardından Meclis'in çalışmalara başlayacağı ve hükümeti kurma sürecinin hızlanacağına dikkat çekerek, "Biz Türkiye'nin önünü 7 Haziran'da açtık, bundan sonra da asla kapatan değil, yeni kapılar açan parti oluruz; rolümüzü böyle oynamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yüksekdağ ve beraberindekiler iftar boyunca halkla sohbet ederken, iftarın ardından Van Sanat Sokağı'ndaki çay bahçesine giderek burada da halkla sohbet etti. Bir saatlik çay sohbetinin ardından Yüksekdağ ve beraberindekiler alkış ve sevgi gösterileri ile uğurlandı.   

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER