Özcaner: 'Güvenlik güçlerinin yaklaşımı imhaya dayalı olmuştur'

Hakkari'nin Yüksekova -Şemdinli yolunun 15. kilometresinde bulunan Akbal (Soranser) köyünde kaçakçılara ait olduğu iddia edilen bir minibüse askerler tarafından ateş açılması Şemdinli'de basın açıklamasıyla kınandı.

Özcaner: 'Güvenlik güçlerinin yaklaşımı imhaya dayalı olmuştur'

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Yüksekova -Şemdinli yolunun 15. kilometresinde bulunan Akbal (Soranser) köyünde akşam saatlerinde kaçakçılara ait olduğu iddia edilen bir minibüse askerler tarafından ateş açılması ve Deniz Akbaş, Sıtkı Fırat ile Bahri Yılmaz'ın yaralanması olayı Şemdinli ilçesinde İHD Şemdinli temsilciliği öncülüğünde 15 Sivil Toplum Kuruluş (STK) temsilcilerinin ortak açıklamasıyla kınandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli ilçe bürosunda bir araya gelen 15 STK temsilcisi burada basın açıklamasına katıldı. Kitle adına basın metni İHD Şemdinli temsilcisi Kadri Özcaner tarafından okundu. Özcaner açıklamasında; “bilidiği gibi yıllardır bölgemizde sürdürülen asimilasyon ve inkara dayalı politikalar sürdürülmektedir. Tüm bu inkarcı ve imhacı politikalara karşı Kürtler her zaman kendilerini  korumuşlardır.Özellikle 40 yıllık savaş süresince Kürt halkı her türlü zulme karşı dik durmuş ve sistemin tüm oyunlarını boşa çıkarmıştır, bundan sonrada  değer ve kazanımlarını koruyacaktır” dedi.

Kürt halkının 7 Haziran gününde ezici bir çoğunlukla halkların kardeşliği temelinde yeni yaşamı inşa sürecini onaylamış ve benimsediğini kaydeden Özcaner; “bu temelde AKP ve sistemini silip süpürmüştür ve tarihin derinliklerine gömen HDP’ye yönelik bu başarıyı hazmedemeyen hükümetin kamu düzeni adı altında bölgemizde uygulayacağı politikaları daha önce planladığı anlaşılmaktadır. Bu anlamda gerek seçim süreci boyunca gerekse seçimden sonra gelişen provokatif eylemlerin karanlık odakların yeniden devrede olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

Özcaner: 'Güvenlik güçlerinin yaklaşımı imhaya dayalı olmuştur'

İHD Şemdinli temsilcisi Kadri Özcaner son olarak;  “bildiğiniz gibi 17.06.2015 de ilçemiz Yüksekova yolu güzergahının 15. Kilometresinde üç kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay yaşanmıştır. Bu olayda güvenlik güçlerinin yaklaşımı imhaya dayalı olmuştur. Burada araç önce durduruluyor, sonra da taranıyor. Bu taramada biri ağır üç kişi yaralanıyor. Burada güvenlik güçlerinin insan yaşam hakkına saygısız davranıp yaşam alanını kısıtladığı görülmektedir. Burada gelişen bu baskıcı zihniyetin yönelimlerini kınıyoruz. Bu olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar yakınlarına da sabır ve metanete davet ediyoruz. Derin ve karanlık güçlerin şimdiye kadar uyguladıkları politikaları yaratmak istedikleri kaos ortamını boşa çıkaran halkımız bundan sonrada bunların tuzaklarına düşmeyecektir” dedi.

Basın açıklamasına HDP, DBP, Şemdinli Belediyesi, DTK, İHD, Guldexwin Kültür Merkezi, Kent Meclisi, MEYA-DER, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası (ŞESSO), Nujin Kadın Yaşam Evi, KESK Bileşenleri, Kadın Meclisi, Kurdi-DER, İl Genel Meclis Üyeleri ve Gençlik İnisiyatifi temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER