Cizre JİTEM davasında savcıdan sanıklar için beraat talebi

Cizre'de 1993-95 yıllarında işlenen cinayetlerle ilgili açılan ve Eskişehir’de görülen JİTEM davasında sacı tüm sanıkların beraatını istedi.

Cizre JİTEM davasında savcıdan sanıklar için beraat talebi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 1993 ile 1995 yılları arasında 20 faili meçhul cinayetten sorumlu tutularak haklarında dava açılan aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın da bulunduğu 1 tutuklu 8 kişinin yargılandığı Cizre JİTEM davası, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Emekli Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’ın sanık olduğu davanın son duruşmasında savcı, Cemal Temizöz’ün de aralarında bulunduğu 8 sanık için beraat talebinde bulundu.

Savcı Ali Erkan, sanıklar için Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını gerekçe göstererek tüm sanıkların beraatını istedi. Taraf avukatlarının ek süre istemesi üzerine dava 5 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Davanın sanık avukatlarının nakil talebi üzerine 10 ocak 2015 tarihinde dava Yargıtay 5.Ceza Dairesi tarafından, “güvenlik” gerekçesiyle Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verilmişti.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER