Demirel için 3 günlük yas

Bugün hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Demirel için 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Demirel için 3 günlük yas

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hayatını kaybetmesi nedeniyle tüm cumhurbaşkanlarına yapılan devlet protokolü detayları uygulanarak, bugünden itibaren ulusal yas ilan edileceğini  söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu’ndan, Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki evine giderek, yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Davutoğlu, Demirel’in hayatını kaybetmesi nedeniyle, bugünden itibaren ulusal yas ilan edileceğini söyledi.

“Normal uygulama üç gündür. Yani cuma günü cenaze namazı Ankara’da kılınacak, diğer ısparta yapılacak tören veya oradaki düzenlemelerle ilgili aile neye karar verirse, cumartesi bu konuda da törenle ilgili Isparta’da yapılacak düzenlemeler için gerekli her türlü talimatlar verildi. Tedbirler alınacak. Burada da aile ne yönde karar verirse onun uygulaması yapılacak. Kendi aralarındaki istişareyi bize bildireceklerdir ama devlet töreniyle ilgili karar alınmıştır. Cuma namazında, Kocatepe’de devlet protokolü ile inşallah cenaze namazı kılınmış olacak.”

‘Cumartesi günü toprağa verilecek’

Öte yandan, Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için cuma günü Kocatepe Camisinde kılınacak Cuma namazından sonra cenaze namazı kılınacağını, ardından naaşın, uçakla Isparta’ya götürüleceğini ve Cumartesi günü toprağa verileceğini söyledi.

Yerini kendisi belirlemişti

Eşi Nazmiye Demirel’in yanına defnedilecek Süleyman Demirel’in anıt mezarı ‘Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin de bulunduğu İslamköy’ü yukarıdan gören Çalca Tepe’de yer alıyor. Mezar yerinde Demirel’in elinde fötr şapkasının bulunduğu heykel de bulunuyor.

Anıt mezarın da bulunduğu 650 dekar alanda çam ve sedir ağaçlarıyla kaplı dokuz gölet bulunurken, Demirel 2003 yılında anıt mezarın yerini kendisi belirlemişti.

Isparta’yı kuş bakışı gören anıt mezar, Demirel’in kardeşi yüksek inşaat mühendisi Şevket Demirel tarafından yapılmıştı.

Demirel için yaptırılan 58 bin metrekarelik mezar, Anıtkabir’den sonra Türkiye’nin en büyük ikinci anıt mezarı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER