İnşaat vinci devrildi: 2 ölü, 3 yaralı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yapılan bir inşaatta kullanılan yaklaşık 60 metrelik vincin devrilmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı.

İnşaat vinci devrildi: 2 ölü, 3 yaralı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir inşaatta kullanılan vincin devrilmesi sonucu vinç operatörü Osman Top ile demir ustası Şerafettin Esen hayatını kaybederken 3 işçi de yaralandı.

Esir Sitesi yakınlarında meydana gelen olayda, emekli olmasına rağmen kule vinç operatörlüğü yapan 56 yaşındaki Osman Top, inşaata demir bırakmak için çalışmaya başladı. Bu sırada, ilk belirlemelere göre ayaklarındaki metallerin kopması üzerine, kule vinç devrildi.

Yaklaşık 60 metre uzunluğunda olduğu öğrenilen vinçin devrilmesiyle, operatör Osman Top ile demir ustası 53 yaşındaki Şerafettin Esen, vinçin altında kaldı.

Olaya tanık olan işçilerin haber vermesiyle inşaat alanına çok sayıda ambulans ile sağlık ekibi gönderildi. Sağlık ekiplerinin kontrollerinde Osman Top ile Şerafettin Esen’in hayatını kaybettiği belirlendi.

Yaralı olan Çetin Yılan (46), Mehmet Gürbüz (54) ve Doğan Aypayoğlu (62), Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı. Osman Top ile Şerafettin Esen’in cesedi savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER