Londra'da iki ayrı saldırı düzenlendi

İngiltere'nin başkenti Londra'da iki ayrı saldırı düzenlendi. Londra Köprüsü'nde bir minibüs, yayaların üzerine sürdü. Aynı minibüs, 'Borough Market' bölgesinde kalabalığın arasında daldı.

Londra'da iki ayrı saldırı düzenlendi
 İngiltere’nin başkenti Londra’da terör alarmı verildi. Londra Köprüsü’nde bir minibüsün kalabalığın içine daldığı bildirildi.

İngiliz polisi, Londra Köprüsü’nde bir minibüsün yayaların üzerine sürülmesinden sonra olay yerine hareket etti. Olay yerine yakın bir Reuters muhabiri, Londra Köprüsü’ne doğru hızla ilerleyen 10 polis aracını gördüğünü söyledi.

Polis, gecenin sonunda 3 erkek saldırganı ateş ederek öldürdü. Saldırganlar ise çok sayıda insana bıçaklarla saldırdı. 6 kişi, bu saldırılar sonucunda hayatlarını kaybetti. 48 yaralı ise hastanelerde tedavi görüyor.

İKİNCİ BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Londra polisi, bu olayın hemen ardından, Londra Köprüsü’nün 500 metre uzaklığında bulunan ‘Borough Market’ bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı.

İkinci olayda, ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün ‘Borough Market’ bölgesinde yine kalabalığın arasına daldığı iddia edildi. İkinci olayın yaşandığı bölgede silah seslerinin duyulduğu, çevrede bıçaklanan birden çok kurbanın bulunduğu kaydedildi.

BBC’ye konuşan bir görgü tanığı, üç saldırganın dört kişiyi bıçakladığını söyledi. Saldırganların olaya karışan beyaz minibüsten indiği iddia edildi.

ÜÇÜNCÜ BİR OLAYA DAHA MÜDAHALE EDİLDİ

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurdu. Fakat daha sonra yapılan açıklamada üçüncü olayın ilk iki saldırıyla bağlantılı olmadığı bilgisi verildi.

Polis bölgedeki insanları kontrollü bir şekilde tahliye etti.

İngiliz polisi, tanıkların bir minibüsün yayaları sürüklendiğini ve köprü üzerinde kesilen boğazları olan insanların gördüğünü söyledi. Bir tanık Reuters‘e, bıçak yaraları ve muhtemelen boğazları kesilen üç kişinin göründüğünü söyledi.

İngiltere başbakanı Theresa May de görevlilerle irtibat halinde kalırken, olay hakkında ABD başkanı Donald Trump’a da bilgi verildi.

Sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda ise saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüs şoförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü öne sürüldü.

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, “Londra Köprüsü’nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz” uyarısı yapıldı. Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise “polisin ilgilendiği büyük bir olay” sebebiyle köprünün trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

Bir tanık, BBC‘ye yayaların üzerine doğru hızlanan beyaz bir minibüs gördüğünü söyledi. Tanık, kamyonetin beş ila altı kişiye çarptığını anlattı.

Londra ulaşım yetkilisi, Londra Köprüsü demiryolu istasyonunun polisin isteği üzerine kapatıldığını söyledi.

‘KAÇ, SAKLAN, BİLDİR’

Metro seferleri durduruldu. Vatandaşların olabildiğinde bölgeden uzak durmaları çağrısı yapıldı. Londra polisinin sosyal medya hesabından yayınladığı ‘Kaç, Saklan, Bildir’ başlıklı uyarı mesajında, olay yerinde bulunan kişilerden önce kendi güvenliklerini sağlamaları, ardından konuyu yetkililere bildirmesi talep edildi.

İngiliz polisi, Londra Köprüsü ve Borough Market bölgesinde yaşanan olayların birbiriyle bağlantılı terör eylemleri olduğunu doğruladı.

ACİL KABİNE TOPLANTISI

Başbakan May’in başkanlığında bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılacağı bir acil durum kabine toplantısı (Cobra) yapılacağı açıklandı. Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, yaptığı yazılı açıklamada, polisin olayı “potansiyel terör saldırısı” olarak ele aldığını bildirmişti. Toplantıda, ülkedeki terör tehdit seviyesinin artırılmasının da gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER