Maxmur'da çetelere operasyon: Bakırte ile bağlı köyler kurtarıldı

Peşmerge güçlerinin Maxmur bölgesinde IŞİD çetelerine karşı düzenlediği operasyonda Bakırtê ve bağlı birçok köy IŞİD çetelelerinden kurtarıldı

Maxmur'da çetelere operasyon: Bakırte ile bağlı köyler kurtarıldı
Peşmerge güçlerinin Maxmur bölgesinde IŞİD çetelerine karşı düzenlediği operasyonda Bakırtê ve bağlı birçok köy IŞİD çetelelerinden kurtarıldı. Operasyon sırasında harekete geçen Maxmur Savunma Birlikleri ise Azınkê köyünü özgürleştirerek denetimi sağladı.

 Federe Kürdistan Peşmerge güçleri Maxmur bölgesinde bu sabah geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi.

Maxmur’daki ANF muhabirinin bildirdiğine göre sabah erken saatlerde başlatılan operasyonda, IŞİD çetelerinin elinde bulunan Bakırtê ve bağlı köyler hedef alındı.

Operasyon sonucu Peşmergeler Bakırtê ve Bakırtêye bağlı Tatlıkent, Karaçosoran, Giravê, Elireş, Çorgmend, Berdestî, Mehemet Ömeran, Sekzekan, İbrahimbalan, Çersun, Gültepe,  yukarı Diserê, aşağı Diserê, Heciawa, Selmaz, Gezing, Zixurê köylerinde denetimi ele geçirdi.

Operasyon sırasında harekete geçen Mahmur Savunma Birlikleri de Mahmur Mülteci Kampına 3 kilometre uzaklıkta olan Azınkê köyünü özgürleştirerek denetimi sağladı.

Bakırtê operasyon sırasında çok sayıda IŞİD çete mensubunun öldüğü ve yaralandığı öğrenildi. Yine Peşmerge güçlerinden yaşamını yitiren ve yaralananların olduğu öğrenilirken, sayı konusunda net bir bilgi edinilemedi.

Bakırtê’de denetim bir bütün olarak Peşmerge güçlerinin elline geçtikten sonra İŞİD çeteleri batı bölgesinde bulunan Musul’a doğru kaçtıkları bildirildi.

Bu arada, Bakitêye bağlı Ezinkê köyü yakınlarındaki Karaço ovasında patlama meydana geldi. Saat 14.30 sularında meydana gelen, yola döşenen mayının yol açtığı patlamada, aracıyla yoldan geçen Mehmut Necip Abdullah hafif yaralandı.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER