Rusya'da yeni 'rekor': Bir günde 984 kişi Covid'den öldü

Rusya'da korona virüsü ölümleri artmaya devam ediyor. Son bir günde 984 kişinin Covid'den öldüğü açıklandı.

Rusya'da yeni 'rekor': Bir günde 984 kişi Covid'den öldü

Delta varyantının etkisinden kurtulamayan Rusya'da Covid-19 kaynaklı ölümler rekor seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Ülkede son bir günde 984 kişinin öldüğü açıklandı. Bu, Rusya'nın Covid salgınının başından bu yana raporladığı en yüksek ölü sayısı oldu. Ülkede bir önceki gün de, 973 kişi Covid'den ölmüştü.

Rusya Sağlık Bakanlığı, son bir günde 28 bin 717 yeni vaka tespit edildiğini de açıkladı. Bir önceki gün raporlanan yeni vaka sayısı 28 bin 190 olmuştu.

Rusya'da ölüm ve vaka sayılarının yüksek seyretmesi, Kremlin'i de harekete geçirmiş durumda. Kendisi de geçtiğimiz ay yakın çevresindeki Covid vakaları nedeniyle tedbir olarak karantinaya giren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Duma'da yaptığı konuşmada aşılama oranlarının artırılması çağrısında bulundu. Putin, yeni seçilen milletvekillerine ilk hitabında, "Aşı insanları enfeksiyondan, ciddi semptomlardan koruyor. Aşılama hızını artırmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya'da şu an için nüfusun yalnızca üçte biri tamamen aşılanmış durumda. Sağlık Bakanı Mihail Muraşko'nun dün yaptığı açıklamaya göreyse, şu an Covid tedavisi görmekte olanların sayısı 1.1 milyon. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2021, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER