Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması: Gaz işbirliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracağız

Rusya Dışişleri, G20'de Türkiye ile gaz işbirliğini artırmaya yönelik girişimin duyurulacağını açıkladı.

Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması: Gaz işbirliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracağız

Rusya Dışişleri Bakanlığı, gelecek hafta Endonezya'nın Bali şehrinde düzenlenecek G20 Zirvesi'nde, Türkiye ile gaz iş birliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracaklarını bildirdi. Bakanlık açıklamasında, "Türkiye ile gaz işbirliğinin artırılması ve büyük miktarda tahıl ile gübre sevkiyatı yapmak da dahil olmak üzere çeşitli inisiyatifler planlanıyor" denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 Zirvesi'ne katılmayacağını açıklamıştı. Putin yerine, Rus heyetine Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un başkanlık etmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Rusya lideri Putin, ekim ayında yaptığı açıklamada Avrupa'ya tedarik için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini duyurmuştu. Putin, "Kuzey Akım hatlarında kullanılamayan gazı Baltık denizinden Karadeniz'e ileterek yakıtımızın Avrupa'ya uzanan başlıca güzergahını Türkiye'den geçirebilir, Avrupaya yönelik en büyük doğalgaz merkezini Türkiye'de oluşturabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise gaz merkezi önerisini tekrarlayan Putin, 'hızlı bir şekilde' Türkiye'de bir gaz merkezi kurabileceklerini belirtti. Türkiye'de kurulabilecek aktarma merkezi üzerinden doğalgaz satın alma işlemlerinin yapılacağından şüphesi olmadığını ifade eden Putin, birçok Avrupa ülkesinin de Türkiye'de üzerinden Rus gazını almak isteyeceğini düşündüğünü belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER