Rusya: SDG Suriye ordusuna ne kadar erken katılırsa o kadar iyi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye'nin harekatını ardından Suriye'nin kuzeyinde Şam'la Kürtler arasında oluşan yeni denklemi değerlendirdi. Bogdanov, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Suriye ordusuna olası katılımı için "Ne kadar erken, o kadar iyi" dedi.

Rusya: SDG Suriye ordusuna ne kadar erken katılırsa o kadar iyi
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova’nın ‘Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) en kısa sürede Suriye ordusuna katılmasını beklediğini’ söyledi. Gazetecilerin Bogdanov, “SDG Suriye ordusuna ne zaman dahil olabilir?” sorusuna “Umarız olur. Ne kadar erken, o kadar iyi” yanıtını verdi.

Rusya’nın Kürtlerle Suriye hükümeti arasında diyalog kurulmasına destek vereceğini kaydeden Bogdanov, “Suriye’nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve birliğine saygı ilkeleri temelinde barışçıl çözüme ilgi duyan tüm taraflarla iletişim halindeyiz” dedi.

SDG, Suriye hükümetinin ‘Orduya katılın’ çağrısına “Safların birleştirilmesi, SDG’nin özel statüsü ve yapısını tanıyan ve koruyan siyasi bir anlaşmayla başlamalı” yanıtını vermişti. Bu gelişmenin ardından Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin de, SDG ile Suriye ordusunun birleşmesi konusunda Kürt güçler ile Şam arasında müzakereler yapılması için katkı sunmaya hazır olduğunu söylemişti. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER