Kadınlar Taksim'den seslendi

İstanbul'da 25 Kasım Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen binlerce kadın, Taksim Tünel'den İstanbul Barosu'nun önüne yürüyüş düzenledi. Basın açıklaması sonrası yürümek isteyen kadınlara polis plastik mermi sıktı.

Kadınlar Taksim'den seslendi
Kadınlar 25 Kasım Kadın Platformu’nun çağrısıyla Türkiye’nin birçok yerinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sokağa çıktı. İstanbul’daki eylemin adresi, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasaklama kararına karşın Taksim İstiklal Caddesi’ydi.

Kadınların İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşü öncesi polis ekipleri caddenin bazı bölümlerini kapattı. Kadınlar, “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz”, “Jin jiyan azadi”, “Devlet elini hayatımdan çek”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar birlikte, birlikte güçlü”, “Erkek şiddetine karşı suça ortak olma” sloganları ve “Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” pankartıyla toplanan kadınların yürüyüşünün İstanbul Barosu’na kadar sürmesine izin verildiği belirtildi.

Yüzlerce kadın Taksim’de sloganlar atarak yürüdü. Fotoğraf: Evrensel

Yürüyüşte sık sık “Tesadüf değil erkek şiddeti”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar birlikte, birlikte güçlü”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıldı.

POLİS YÜRÜMEK İSTEYENLERE PLASTİK MERMİ SIKTI

İstanbul Baro’su önünde yapılan açıklamada yakın zamanda katledilen ve adalet arayışı sürdürülen kadınların isimleri hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Artık yeter! Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok diyoruz” diye haykıran kadınlar, “Biz kadınların isimlerinin ölümleriyle değil yaşamlarıyla, yaşadıkları şiddetle değil gerçekleştirdikleri hayalleriyle haber olduğu bir dünya için buradayız! Ve umudumuz birbirimizde. Umudumuz birlikteliğimizden aldığımız güçte, kadın dayanışmasında. Umudumuz her gün şiddetten uzak bir hayat için her bir nefesimizle verdiğimiz ortak mücadelede. Bundan daha ferah, daha özgür, daha eşit, kimsenin kimliğinden ötürü şiddete uğramayacağı bambaşka hayatlar hayal ederek el ele veriyoruz. Bunu biz yapmazsak kimse bizim için yapmayacak, biliyoruz. Ve hep birlikte sesleniyoruz: Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Yaşasın kadın dayanışması!”

Basın açıklaması sonrası polis, “Sokakları da meydanları da geceleri de terk etmiyoruz” diyerek yürümek isteyen kadınlara plastik mermi ve biber gazı sıktı.

DUVAR

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER