Rusya ve ABD'den Suriye'de hava saldırısı: El Nusra ve İranlı hedefler vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, El Nusra Cephesi'nin bir kampının vurulduğunu açıkladı. ABD ise, İran Devrim Muhafızları bağlantılı grupların kullandığı tesislere hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Rusya ve ABD'den Suriye'de hava saldırısı: El Nusra ve İranlı hedefler vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de El Nusra Cephesi'nin bir kampının vurulduğunu duyurdu. Rusya Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg Egorov'un açıklamasında, "Rus Havacılık Kuvvetleri, İdlib'deki Han Şeyhun ve Serakib kasabalarının bombalanmasına karışan Nusra Cephesi'nin kampını imha etti" denildi. Suriye devlet ajansı SANA'nın aktardığına göre, bir karargahın yanı sıra mühimmat deposunun da imha edildiği belirtildi.

ABD MERKEZ KOMUTANLIĞI: BIDEN TALİMAT VERDİ 

ABD Merkez Komutanlığı ise, Deyrül-Zor bölgesinde İran Devrim Muhafızları'na bağlı grupların kullandığı tesislere hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Biden'ın onayıyla saldırıların düzenlendiğini aktaran sözcü Albay Joe Buccino, "Başkan bu saldırılar için talimat verdi" ifadelerini kullandı. ABD Merkez Komutanlığı, hava saldırılarını 'gerginlik riskini sınırlamak ve zayiat riskini en aza indirmeyi amaçlayan orantılı, kasıtlı bir eylem' olarak niteledi. Saldırıda herhangi bir can kaybının olup olmadığı belirtilmedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER