Zelenskiy'den bağımsızlık günü mesajı: Ukrayna yeniden doğdu

Ukrayna'da 31'incisi kutlanan bağımsızlık gününde video mesaj yayınlayan Zelenskiy, "24 Şubat günü sabah saat 4'te yeni bir ulus ortaya çıktı" dedi.

Zelenskiy'den bağımsızlık günü mesajı: Ukrayna yeniden doğdu

Moskova yönetiminin 'özel askeri operasyon' olarak nitelediği Rusya-Ukrayna savaşı altıncı ayına girerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkede 31'incisi kutlanan bağımsızlık günü için video mesaj yayımladı. Ukrayna lideri, “Hangi orduya sahip olduğunuz umurumuzda değil, sadece toprağımızla ilgileniyoruz. Bunun için sonuna kadar savaşacağız” ifadelerini kullandı.

'YENİ BİR ULUS ORTAYA ÇIKTI'

Altı ay önce başlayan savaşla birlikte Ukrayna'nın 'yeniden doğduğunu' söyleyen Zelenskiy, "24 Şubat günü sabah saat 4'te yeni bir ulus ortaya çıktı" dedi. Kiev yönetiminin 'korkuyla müzakere masasına oturmayacağını' aktaran Ukrayna lideri, Kırım ve Donbas'ı geri alacaklarını dile getirdi. Zelenskiy, 'Ukrayna'nın özgürlüğünden vazgeçmeyeceğini' söyledi. 

UKRAYNALILAR, BAŞKENTTE TOPLANDI

Bağımsızlık gününde, Rusya’nın Kiev’e 'saldırı düzenleyebileceği' gerekçesiyle halka açık kutlamalar yapılmadı. Başkent Kiev'de 'saldırı olasılığı' nedeniyle 22-25 Ağustos'ta geniş katılımlı halka açık kutlama, toplantı ve gösteriler yasaklandı. 

Söz konusu yasağa rağmen çok sayıda Ukraynalı, Rus zırhlılarının sergilendiği Kiev’deki Kreşatik Caddesi’ne geldi. Ukraynalılardan bazılarının geleneksel kıyafet giydiği ve Ukrayna bayrağı taşıdığı görüldü. Kreşatik Caddesi'ne gelen 62 yaşındaki Pavel Pidreza isimli asker, "Putin, Kreşatik'te bir geçit töreni hayal ediyordu, işte burada" dedi. 38 yaşındaki Yevhen Palamarchuk ise, "Muhtemelen hiç kimse Ukrayna'yı birleştirmek için Putin kadar çok çalışmadı" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2022, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER