Rusya'da yeni bir korona tedavisi geliştirildi

Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom’un, korona virüsüne karşı yeni bir tedavi geliştirdiği belirtildi. 'Parlayan gaz' adı verilen yöntemde, akciğerler ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte ediliyor.

Rusya'da yeni bir korona tedavisi geliştirildi

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom’un önde gelen bilim merkezlerinden biri olan Leypunsk Fizik ve Enerji Enstitüsü’nden (FEI) uzmanların, korona virüsünün tedavisinde yeni bir yöntem geliştirdiği belirtiliyor. Buna göre, söz konusu yöntemde akciğerler ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte ediliyor.

FEI Müdürü Andrey Goverdovskiy, enstitünün korona virüsü tedavisine yönelik bir yöntem geliştirdiğini belirterek, “Bu projeye ‘parlayan gaz’ adını verdik. Şimdiye kadar kimse bir insanın içini ultraviyole ışınla dezenfekte etmeyi başaramadı. Biz bunun nasıl yapılabileceğini bulduk” dedi.

Goverdovskiy, bilim insanlarının solunduğunda aktif kalabilen ve ciğerlere doğrudan ultraviyole ışını yansıtabilen molekül ve gaz bileşenlerini belirlediğini söyledi. Rus yetkili, “Bu yöntemin koronavirüsün yanı sıra tüberkülozu, onkolojik ve başka rahatsızlıkların iyileştirilebilmesine olanak vermesini umuyoruz” dedi. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER