Suudi Arabistan: Türkiye'nin tarafsız kalmasını umuyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el-Cubeyr, Katar ile yaşadıkları krizle ilgili olarak ‘Türkiye'nin tarafsız kalacağını umuyoruz’ dedi.

Suudi Arabistan: Türkiye'nin tarafsız kalmasını umuyoruz
Katar, kendisi ile tüm ilişkilerini kesen 4 Arap ülkesinin (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn) talepler listesini reddetti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr, Katar ile yaşadıkları krizle ilgili olarak "Türkiye'nin tarafsız kalacağını umuyoruz" dedi.


4 ülkenin dışişleri bakanları Mısır'ın başkenti Kahire'deki El Tahrir Sarayı'nda bir araya geldi.

Toplantı sonrası gazetecilere okunan ortak açıklamada, "Katar'ın umursamazlık ve ciddiyet eksikliğini gösteren olumsuz yanıtından üzüntü duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Suudi Bakan El Cubeyr, Katar'a yönelik uygun zamanda ve uluslararası hukuka uygun adımlar atılacağını da söyledi.

Katar ile diplomatik ve ticari ilişkileri kesen ülkeler iki hafta önce bir talepler listesi hazırlamıştı. Bu talepler için verilen ek süre Salı gecesi dolmuştu.

4 ülkenin talepleri arasında Katar'daki Türk askeri üssünün kapatılması, medya kuruluşu El Cezire'nin yayınını durdurması, Yemen'deki isyancı Husilere desteğin sonlandırılması ve Katar'ın İran'la ilişkilerini azaltması da vardı.

Türkiye Katar'a gıda yardımı yaparken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptırımların ardından Katar'a verdikleri her türlü desteği sürdüreceklerini açıklamıştı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER