Til Eran'da yine katliam, bu kez Esad vurdu

Suriye rejim güçleri Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Halep’e bağlı Til Hasil ile Til Eran beldelerine dönük gerçekleştirdiği top saldırısında 14 sivil yaşamını yitirdi, 16'sı da yaralandı.

Til Eran'da yine katliam, bu kez Esad vurdu
 Suriye rejim güçleri Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Halep’e bağlı Til Hasil ile Til Eran beldelerine dönük gerçekleştirdiği top saldırısında 14 sivil yaşamını yitirdi, 16'sı da yaralandı. 


El Ekrat Cephesi'ne yakın kaynakların verdiği bilgilere göre; Irak Şam İslam Devleti'ne bağlı çete gruplarının Til Eran’a yerleşmesi ardından rejim saldırısı bölgeye dönük saldırılarını yoğunlaştırdı.

Suriye ordusuna ait askeri birlikler, dün saat 09.00 sularında Til Hasil ve Til Eran beldelerine dönük top saldırısı gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların füze kullanıldığı yönünde bilgiler de verdiği saldırıda Til Hasil beldesinde 1, Til Eran beldesinde 13 sivil yaşamını yitirdi.

Til Eran’da yaşamını yitirenlerin arasında 2 ve 5 yaşında çocuklar da var.

Til Eran’da hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Remezan Hemud Kiradî (26), Qitna Eli Begçi (18), Eziza Remezan Kiradî (2), Edla Hemûd Kiradî  (17), Ibrahîm Hemûd Kiradî  (15), Umer Hemud Kiradi (13), Macid Hemud Kiradi (5), Nesri Nafi Heci Hibo (40), Xalid Nafi Haci  Hibo (33), Hesen Naso Hemo Hacî Hibo (62), Emar Xelîl Beşo (25), Emar Xelîl Qadiro (15), Neda Xalid Şimo  (5)

Merkezi Londrada bulunan Suriye İnsan Hakları örgütü de saldırıyla ilgili açıklama yayınladı. İnsan Hakları Örgütüne göre Til Eran’daki saldırılarda Helikopter kullanıldı ve burada yapılan saldırılarda 12 sivil hayatını kaybetti.

ÇETELERİN DE ESAD REJİMİNİN DE HEDEFİ KÜRTLER

Kürt nüfusun yaşadığı Til Hasil ve Til Eran beldesinde bundan 3 ay önce de El Kaide bağlantılı gruplar ve ÖSO taburları bir katliam gerçekleştirmişti.

O dönem yaklaşık 40 bin Kürdün yaşadığı beldelerde 29 Temmuz günü .  Irak-Şam İslam Devleti ile El Nusra imamları camilerden Kürtlere yönelik saldırılar ve kadınlarının kaçırılmasının “helal” olduğu yönünde anonslar yaparak, “İslam” adına katliam ve tecavüze çağırdı.

70 KİŞİ KATLEDİLDİ, YÜZLERCESİ KAÇIRILDI

Ardından 31 Temmuz-1 Ağustos günü çoğu kadın ve çocuk 70 Kürt vahşice katledildi.

Katliamdan sonra da saldırılar durmadı. Yüzlerce Kürt çete grupları tarafından kaçırıldı. Nüfusun büyük bölümü de Rojava kentlerine göç etmek zorunda kaldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2013, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER