Trump'ın yaveri korona virüsüne yakalandı

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Hogan Gidley, ABD Başkanı Donald Trump'ın yaverlerinden birinin enfekte olduğunu duyurdu. Gidley, Trump'ın korona virüsü testinin negatif çıktığını söyledi.

Trump'ın yaveri korona virüsüne yakalandı
ABD Başkanı Donald Trump’ın yaverlerinden birinin korona virüsüne yakalandığı açıklandı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Hogan Gidley, “Beyaz Saray sağlık birimi, yerleşkede görevli bir ordu mensubunun korona virüsü testinin pozitif çıktığını bildirdi. Daha sonra başkan ve başkan yardımcısına da test yapıldı ve sonuçları negatif çıktı” dedi.

Adı açıklanmayan ve çarşamba günü korona virüsü belirtileri göstermeye başlayan donanma mensubuna aynı gün test yapıldı. Bu kişinin Beyaz Saray’da hastalığa yakalanan ikinci görevli olduğu belirtiliyor. Mart ayında Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ofisinde görevli bir çalışanın virüse yakalandığı açıklanmıştı. Bunun üzerine Pence ve eşine de test yapıldığı ve sonuçların negatif çıktığı duyurulmuştu. Mart ayı başında Trump’ın Florida’daki özel kulübü Mar-a-Lago’da çalışan bir kişinin de enfekte olduğu belirtilmişti.

HAFTADA BİR TEST YAPILIYOR

Beyaz Saray’da yaklaşık iki aydır salgına karşı özel bir protokol uygulanıyor. Yerleşkeye giren herkesin ateşi ölçülüyor, Trump’ın çevresindeki kişilere de hızlı sonuç veren testler yapılıyor. Personele ise haftada bir test yapıldığı söyleniyor.

TRUMP: ÜLKEYİ AÇMAK ZORUNDAYIZ

Beyaz Saray’daki yeni vaka, ABD’de sağlık uzmanlarının acele edilmemesi konusundaki uyarılarına rağmen salgında getirilen sınırlamaların aşamalı olarak kaldırılmaya başlandığı bir dönemde ortaya çıktı. Trump salı günü, insanların zarar göreceğini kabul etmesine rağmen sınırlamaları kaldıran eyalet valilerini övmüş “Bazı insanlar kötü mü etkilenecek? Evet. Ama ülkemizi açmak zorundayız, bir an önce açmak zorundayız” demişti.

Kamu sağlığı uzmanları ABD’nin büyük bölümünde Covid-19 vakaları ve ölümlerin tehlikeli bir şekilde tırmanmaya devam ettiğine dikkat çekiyor. Salgının odak noktalarından biri haline gelen New York’ta vaka sayısı yatay bir seyir izlemeye başlamıştı. Ancak New York’un dışarıda bırakıldığı veriler, ABD genelinde vaka ve ölümlerin hâlâ yükselişte olduğuna işaret ediyor. (BBC Türkçe) 


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER