'YPG ile ilişki zorunluluktan ve geçici'

Milli Savunma Bakanı Işık, ABD'li mevkidaşı Mattis ile görüştü. Toplantıda IŞIK'ın YPG konusunda Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı ilettiği Mattis'in ise "Bu ilişki tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum" dediği belirtildi.

'YPG ile ilişki zorunluluktan ve geçici'
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Brüksel’de yarın yapılacak NATO toplantısı öncesinde ABD Savunma Bakanı James Mattis ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.


Yaklaşık bir saat süren görüşmede Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi. Ayrıca, Mattis’in Milli Savunma Bakanı Işık’a geçen hafta gönderdiği mektupta bahsedilen konuların detaylı olarak incelendiği belirtildi.

DHA’nın haberine göre toplantıda Bakan Fikri Işık, ABD’nin Suriye’de PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı iletti. Mattis’in ise PYD/YPG ile ilişiklerinin ‘tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum’ olduğunu söylediği bilgisi de DHA’nın haberinde yer aldı.

Katar krizi konusundaysa iki bakanın, sorunun Katar’ın egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak, bir an önce çözülmesi gerekliliği konusunda görüş birliğine vardığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2017, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER