Altın Yükselişte

Altın, Çin'de artan talep görünümünün ABD'nin faiz artırımına yönelik beklentilere ağır basması ile ikinci haftalık yükselişe hazırlanıyor.

Altın Yükselişte
 

Altın, Çin'de artan talep görünümü ile ABD'nin faiz artırımına yönelik beklentiler arasında dalgalı bir seyir izliyor. Küresel hisse senetlerindeki gerileme güvenli varlık olarak görülen kıymetli metale talebi destekledi.

DÜNYA PİYASALARINDA FİYATLAR

Spot altın dünkü 1,227.72 dolar seviyesinden Singapur saati ile 12:11'de ons başına 1,225.32 dolara geldi. Ardından TSİ 08.05'te yüzde 0.49 kayıp ile 1,221.70 dolar seviyesinden alıcı buldu. Altın bu hafta yüzde 2.8 yükseliş kaydetmeye hazırlanıyor. Kıymetli metal, 9 Aralık'ta ons başına 1,238.32 dolar ile 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ANLIK ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DÜNYADAKİ DURUM

Asya hisseleri, Çin'de ekonomik büyümenin zayıflayabileceği endişesi ile bu hafta küresel kayıpları genişletti. Gösterge spot altın kontratında işlem hacmi dün Şanghay'da 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. SPDR Gold Trust'daki varlıklar yükselişi 3. güne taşıyarak Ağustos ayından bu yana en uzun süreli artışını kaydetti. Fed'in politika yapıcıları, ABD'de verilerin işgücü piyasasının geliştiğini ve enflasyonun zayıf olduğunu göstermesi ile birlikte gelecek hafta para politikası kararlarını verecekler.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER