Çocukları Kurtarma Vakfı'ndan Müslim'e ödül

Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen “11. Uluslararası Avrupa Birliği-Türkiye, Ortadoğu ve Kürtler” konulu konferansta PYD Eş Başkanı Müslim’e Çocukları Kurtarma Vakfı tarafından ödül verildi.

Çocukları Kurtarma Vakfı'ndan Müslim'e ödül

Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen “11. Uluslararası Avrupa Birliği-Türkiye, Ortadoğu ve Kürtler” konulu konferansta PYD Eş Başkanı Salih Müslim’e Rescue4Children (Çocukları Kurtarma) Vakfı tarafından ödül verildi.

Konferans’ta söz alan vakfın başkanı Mahir Kılıç, Ağustos ayında Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından Şengal Dağı’ndan kurtarılan binlerce Ezidi çocuk ve ailelerini adına, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) elinden kurtarılmaları sebebiyle, teşekkür ederek, Müslim’e plaket verdi.

Kılıç, ayrıca 1500’un üzerinde 18 yaşından küçük ve 1000 civarında 12 yaşından küçük çocukların Şengal’den kaçırılarak halen IŞİD’in elinde tutulduğunu belirterek Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası örgütleri bir an önce harekete geçmeye davet etti.

‘Kürtlerin dağlardan başka dostu yoktu’

Ödülü Kılıç’tan alan Müslim şunları söyledi:

“Bizler Mezopotamya’daki Rojava’nın evlatlarıyız. Kültürümüz tarihimizle iç içedir ve topraklarımız medeniyetin beşiğidir. Fakat devletli yönetim sistemi geldiğinden beri, bizlerin temel insan hakları görmezden gelinmekte. Kültürümüz yok edilmeye çalışılıyor ve insanlarımız pek çok farklı şekilde baskı altında tutularak sindirilmeye çalışılıyor.

“Demokrasi ve özgürlük mücadelemiz onlarca yıldır devam etmekte. Bütün yıldırma politikalarına rağmen, kültürel farklılıklarımız zenginliğimiz, birliğimiz gücümüzdür. Bu sebeple Rojava’nın demokratikleşen sisteminde farklılıklarımızı muhafaza etmek adına Kürt, Türkmen, Arap, Süryani, Müslüman, Ezidi ve Hıristiyanlarını birleştirmek adına bir plan yaptık.

“Kurmayı düşündüğümüz sistemin sadece Suriye’ye değil, bütün Orta Doğu’ya örnek teşkil etmesini amaçlıyoruz. Bu sistem birliği sağlarken, aynı zamanda kültürel farklılık ve zenginliklerimizi muhafaza etmemize yardımcı olacaktır.

“Rojava halkının hazırladığı ve imzaladığı bu model çok kapsamlı olup demokrasi, insan hakları, kişisel özgürlükler ve sosyal adaletin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Demokratik modelimiz tüm çabalarımıza rağmen farklı yönlerden saldırıya uğramaktadır; ilk olarak demokratik kuralları, kadın eşitliği ve halkların özgürlüğünü kabul etmeyenler tarafından, ikinci olarak ise bütün varlıklarını Mezopotamya’daki Kürtlerin varlığını yok sayanlar tarafından çalışmalarımız baltalanmak istenmektedir. IŞİD’in Irak ve Suriye’deki insanlarımıza karşı yaptığı saldırılar ikinci bölüme açıklık getirmektedir.

“Geçmişte Kürtlerin dağlardan başka dostu yoktur derdik. Fakat son dönemde verdiğimiz mücadele bizlere demokratik ve modern insanların yanımızda olduğunu gösterdi. Dünya genelinde milyonlarca insan Kobani’de olanları protesto etti ve Kürt halkını bu mücadelesinde destekledi. Fakat bu destek fiziksel bir yardıma ne yazık ki dönüşmedi.

“İnsanlık suçu işleyen El Bağdadi ve El Çeçeni gibi kişiler mahkemeye çıkarılamadığı için uluslararası topluma IŞİD adlı yok etme makinesine destek veren herkesi dava etmeleri çağrısında bulunuyoruz.Yeniden bizlere bu fırsatı veren herkese Rojava halkı adına teşekkür ediyoruz ve sizlere insan haklarının savunmasını kanımızın son damlasına kadar devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER