Erdoğan: Daha şaşırtıcı şeyler görecek duyacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden hizmetten himmetten bahseden yapının bir takım kirli faili meçhul cinayetlere dahi bulaştığını görüyoruz. Daha şaşırtıcı şeyler de görecek duyacaksınız” dedi

Erdoğan: Daha şaşırtıcı şeyler görecek duyacaksınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) istişare toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Gezi bir darbe girişimiydi’

 “17 Aralık sabahından itibaren bir kısım medya yargının operasyonuyla eş zamanlı algı operasyonuna başladılar. 17 Aralık’ta bu oyunu görmeseydik 25 Aralık operasyonunu yapacaklardır. Bakanlar nasıl alınacak başbakan nasıl alınacak bunların planı hazırdı.

“Bizim alınmamızdan sonra kurulacak hükümet başbakan ve bakanlar dahi tek tek hazırlanmıştı. Bir hükümeti devirecek yerine onlara hizmet edecek bir hükümet kuracaklardı. Gezi olaylarına 17-25 Aralık operasyonlarına darbe girişimi değimde bazıları kabul etmek istemiyor.

“Bu saldırılar, operasyonlar son derece sistematik şekilde şu anda götürülüyor. Amaç bizi, etkisiz hale getirmek, hükümeti yıpratmak bu sayede eski Türkiye’ye geri dönüş yapabilmek. Millet bu oyunu, tuzağı ve saldırıların esas amacını gördü.” dedi.

“Gezi bir darbe girişimiydi ama bunu başaramadılar. Mısır’da Ukrayna’da işe yaradı ama Türkiye’de işe yaramamadı. 17-25 Aralık darbe girişimiydi. 17 Aralık sonrasında ne dedik inlerine gireceğiz. İnlerine girdik ve giriyoruz.

 “Yolsuzluk kılıfı, yolsuzluk maskesi darbe niyetinin üzerini örtmeye yetmedi. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının birtakım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere dahi bulaştığını işte bugünlerde görüyoruz. Daha da fazlası çıkacak, zincir bunu gösteriyor, daha şaşırtıcı şeyler de görecek duyacaksınız.

‘Paralel yapı maşa olarak kullanıldı’

“Paralel yapı bütün bu operasyonlarda sadece ve sadece maşa olarak kullanıldı. Birtakım çevreler özellikle de güneydeki sevdikleri ülke yönetimi bunları bir maşa olarak kullandı ve bugün hala kullanıyor.

“Yetmedi muhalefet partileri yani eski Türkiye’nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar, hala bugün de destek veriyorlar. İş ve medya dünyasından, siyasetten bu yapıya destek verenler oldu. Kim ne yaparsa biz bunların inlerine girdik, daha da gireceğiz.

“Kim ne yaparsa biz bunların inlerine girdik, daha da gireceğiz. Devlet içinde dahi onursuzca kendisini gizleyip bu şebekenin maşalığını yapan kurumları kuruşları haince koruyanlar var. Kara para aklama bunlarda bütün bu oyunları bozmak lazım. Bunların meselesi şahsımla değil Türkiye’nin bağımsızlığıyla.

Çözüm süreci

“Çözüm sürecinde Türkiye, artık çok önemli bir aşamaya geldi. Artık kuru tehditler, sabotajlar, kirli ittifaklar hamdolsun çözüm sürecini rayından çıkaramaz, istikametinden uzaklaştıramaz. Çözüm sürecini sokakla, caddeyle, dağ ile tehdit edenler artık Doğu, Güneydoğu’daki vatandaşlarımız nezdinde de itibar görmüyorlar.

“Bu kuru tehditleri savuranlar 6-7 Ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizleyecekler. Ellerine, yüzlerine bulaşan o kanın hesabını verecekler. Göreceksiniz, ucuz ve kuru tehditlerinin de altında kalacaklar. Çözüm sürecine millet sahip çıkmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı

“Giderken sarayı da götürdü diyorlar. Bu sarayın tekerleği mekerleği yok. Neyi nereye götürdük? Buranın kaçak saray olduğunu söyleyenler bu ne edebe ne adaba sığmaz. İtibardan tasarruf olmaz, burası Türk milletinin itibarıdır, tasarruf olmaz. Bunlar güzellik adına ne yapılıyorsa karşı çıkıyorlar. Bunlarda ufuk yok.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER