Kobani direnişi 89. gününde

Kobani direnişinin 89. gününde devam ederken IŞİD’in kente yönelik saldırıları devam ediyor. YPG tarafından yapılan açıklamada dün gece doğu cephesinde IŞİD arasında kısa süreli bir çatışma yaşandığını belirtti.

Kobani direnişi 89. gününde

Kobani’de Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları 89. gününde devam ederken Halk Savunma Birlikleri (YPG) – Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) direnişi devam ediyor.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada IŞİD’e karşı eylemlerin devam ettiği belirtilerek dün gece doğu cephesinde IŞİD arasında kısa süreli bir çatışma yaşandığı aktarıldı.

YPG tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Doğu cephesinin diğer noktalarında ve güney cephesinde de yer yer ağır silahlarla karşılıklı kısa süreli çatışmalar yaşanmış fakat çatışmaların sonuçları tespit edilememiştir.

“YPG/YPJ savaşçılarımız Serekaniyê’nin 20 kilometre güneydoğusunda bulunan Menacir köyü yakınlarında bir saldırı düzenlemiştir. Dün gece hareket halindeki bir çete grubuna yönelik düzenlenen operasyon başarılı bir biçimde tamamlanmıştır.

“Operasyon esnasında bölgede yer yer çatışmalar da yaşanmıştır. Bugün sabah saatlerinde de aynı bölgede güçlerimiz tarafından bir çete birimi etkili bir şekilde vurulmuştur.”

Ayrıca YPG, son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 15 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER