Cizreli askerden 8 gündür haber alınamıyor

Ailesini defalarca arayarak komutanı kendisine “sen teröristsin” dediğini ve hergün dövdüğünü söyleyen Cizreli askerden 8 gündür haber alınamıyor. Aile komutanları sorumlu tutarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Cizreli askerden 8 gündür haber alınamıyor

Isparta’da askerlik yaparken, Cizreli olması sebebiyle şiddete uğradığı belirtilen ve yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle refakatçi er eşliğinde Ankara’ya gönderilen asker Ramazan Negiz’den 8 gündür haber alınamıyor.

Isparta Dağ Komando Okulu Merkez Komutanlığı’nda askerlik yapan inzibat er Ramazan Negiz, iddiaya göre rahatsızlığı nedeniyle önce İsparta’daki bir hastanede muayene edildikten sonra bir er refaketinde Ankara’daki askeri bir hastaneye sevk edildi.

Burada yapılan muayeneden sonra herhangi bir problemi olmadığı söylenen Negiz, yanındaki refaketçi erin kendi evine gitmesini fırsat bilerek geçen hafta perşembe günü, bir internet kafedeki bilgisayardan internete girdi. Facebooktaki kişisel sayfasına girip ‘Hakkınızı helal edin’ yazan Ramazan Negiz, evine giden refakatçiyi cep telefonunundan arayıp, Ben İstanbul’a gideceğim dedi. Negiz’den bir daha da haber alınamadı.

‘Şırnaklı olduğu için baskı görüdü’

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde emekli köy korucusu İbrahim Nergiz, oğlunun terhis olmasına 3 ay kaldığını belirterek, komutanı ile yaşadığı sorunlar nedeni ile bunalım geçirdiğini söyledi.

“Oğlum Eğirdir’de komando olarak askerliğini yapıyordu. Daha önce iki defa izine geldiğinde de rapor alıp geç gittiği için komutanları oğluma kötü muamele yapmaya başlamışlardı.

“Askeri komutanlık tarafından mahkemeye verildi. Orada yaşadığı sorunlar nedeniyle birkaç kez beni telefonla arayarak, çok zorlandığını, birliğindeki komutanının sürekli kendisine sıkıntı çıkarttığını, Şırnaklı olduğu için baskı gördüğünü bana aktardı. Ben de elimden bir şey gelmediğini, idare etmesini söyledim.”

“Oğlumun hayatından endişe ediyorum”

Oğlu Ramazan Negiz’den 8 günden beri haber alamayan İbrahim Negiz, oğlunun hayatından endişe ettiğini ifade etti.

“Oğlumun kaybolmasından sonra da Genelkurmay Başkanlığı’na, jandarmaya, polise, Başbakanlık İletişim Merkezi üzerinden Başbakanlığa, Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanlığı’na bilgi verip ilgililer hakkında şikayetçi olduk.

“Fakat birliğinden bize oğlumun kaybolmasından dolayı herhangi bir yazı gelmedi. Onun için hem bölük komutanından, hem de karakol komutanından şikayetçiyim.”

Ağabey Salih Negiz ise yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER