4 kişiye müebbet hapis istemi

Lice'de 2 uzman çavuşun alıkonulmasıyla ilgili biri tutuklu 4 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

4 kişiye müebbet hapis istemi

İddianamede, 26 Nisan 2014 tarihinde Lice Birlik köyü yakınlarında yol kapatma eylemi yaparak araçları durdurdurulduğu, yüzleri maskeli iki kişinin Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugayı 5 Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli uzman çavuşlar Mehmet C. ile Hasan D'nin de bulunduğu otobüste kimlik kontrolü yaptıkları  ve 2 uzman çavuşun kaçırıldığı belirtilerek şunlara yer verildi: 

"Askerlerin üzerinde bulunan silah ve cep telefonları gasp edildi. Gözleri kapatılarak araçla ormanlık ve tepelik bir alana götürüldü. Bu sırada hakaret içerikli sözler söyleyerek askerler darp edildi. Askerler daha sonra Yiğit Bilgin Karakaş isimli örgüt üyesine teslim edildi. Bu örgüt üyesi askerleri 3 gün boyunca sığınakta alıkoydu. Daha sonra örgüt mensuplarının sorumlusu Selahattin Dilek, 3 örgüt üyesiyle askerleri alarak başka bir bölgede bulunan yer altındaki sığınakta 2 gün alıkoydu. Uzman çavuşlar, 1 Mayıs günü HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e teslim edildi."

İddianamede, uzman çavuşları alıkoyduğu ileri sürülen Selahattin Dilek'in de ifadelerine yer verildi. Dilek savunmasında yol kesme ve hürriyeti yoksun bırakma eylemine katılmadığını belirterek, 3 ay önce Kobanê'ye giderek burada savaştığını, çatışmada ayağından ve göğsünden yaralandığını, tedavi amacıyla Suruç ilçesine getirilince gözaltına alındığını söyledi.

İddianamede, Yiğit Bilgin Karakaş, Şefik Körman ve İzzet Yiğit'in örgütün dağ kadrosunda ve firari oldukları için yakalanamadıkları, haklarında Lice Sulh Ceza Mahkemesince yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

İddianamede biri tutuklu 4 kişi hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 5'er yıl hapsi istendi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER