Demirtaş: AKP'den de Cemaat'ten de hesap soracağız

Yolsuzluk soruşturmalarını ve cemaate yönelik yürütülen operasyonları sosyal paylaşım ağı olan twitter hesabı üzerinden değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ortaya çıkan belgeleri, "gerçek hırsızlık belgeleri" olarak nitelendirdi

Demirtaş: AKP'den de Cemaat'ten de hesap soracağız
Yolsuzluk soruşturmalarını ve cemaate yönelik yürütülen operasyonları sosyal paylaşım ağı olan twitter hesabı üzerinden değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ortaya çıkan belgeleri, "gerçek hırsızlık belgeleri" olarak nitelendirdi ve "Ama yürütülen operasyon temiz eller operasyonu değildi, cemaat hırsızın yerine geçmek istedi" sözleriyle değerlendirdi. Demirtaş, "Bize düşen AKP ve Cemaat'ten hesap sormaktır" ifadelerini kullandı.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, twitter hesabında yolsuzluk soruşturması ve AKP'nin cemaate yönelik yürüttüğü operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 Aralık soruşturmasını ve ortaya çıkanları "gerçek hırsızlık ve rüşvet belgesi" olarak nitelendiren Demirtaş, "17 Aralık'ta ortaya dökülenler gerçek hırsızlık ve rüşvet belgeleriydi. Ama bu belgeleri ortaya dökenler temiz eller savcı/polisi değildi. Cemaatin siyasi amaçları için devleti kontrolü altına almak isteyen cemaatin savcı/polisiydi" açıklamasını yaptı.

"Cemaat 17 Aralık operasyonlarını temiz toplum/temiz siyaset için yapmadı. Hırsızın yerine geçmek için yaptı" twittini paylaşan Demirtaş, "bundan dolayı AKP tabanının partisinin etrafında kenetlenmesine yol açtı. Yerel ve C.Başkanlığı seçimlerinde sandıkta AKP den hesap sormamızı engellemiş oldu. Böylelikle Cemaat, hırsızı bizzat kendisi korumaya almış oldu" ifadelerini kullandı. Demirtaş, yapılması gerekenlere ilişkin de şunları paylaştı: "Şimdi bize düşen şey ne AKP ne cemaat şiarıyla ikisinden de hesap sormaktır. Ne darbeciden ne de hırsızdan yana taraf olmak zorunda değiliz. İkisi de suç ortağıdır. Biz ikisine de karşı bir yerde tarafız."

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER