Dersim'de 'Sarya Özgür' günleri

Dersim halkı, Kobanê şehidi MLKP savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) için Cumartesi günü kitlesel bir anmaya hazırlanıyor. Cumartesi öncesinde kentte binlerce bildiri dağıtıldı, taziye çadırı açıldı.

Dersim'de 'Sarya Özgür' günleri
Dersim halkı, Kobanê şehidi MLKP savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) için Cumartesi günü kitlesel bir anmaya hazırlanıyor. Cumartesi öncesinde kentte binlerce bildiri dağıtıldı, taziye çadırı açıldı, bilbordlara afişler asıldı, üniversitede boykot yapıldı, mumlar yakıldı.


Kobanê savunmasında 12 Aralık'ta ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) için Dersim halkı, günlerdir etkinlikler düzenliyor.

Bulut'un şehadet haberini alan yoldaşları, 14 Aralık'ta anma hazırlıklarına başladı. Kent merkezindeki tüm mahalleler ile ilçelerde binlerce bildiri ile halk, 20 Aralık'ta yapılacak anma törenine davet edildi. Ayrıca bildirilerde Ortadoğu halklarının geleceğinin Rojava devriminde olduğuna dikkat çekildi, Kobanê savunması ve Rojava şehitleri selamlandı. Dersim halkının, devrim ile aktif bir dayanışma içinde olması istendi.

Dersim Üniversitesi'nde bildiri dağıtımı ve afişlemelerin yanı sıra kent merkezindeki bilbordlara Sibel Bulut'un fotoğrafı ile anma çağrısının yer aldığı afişler asıldı. 

TAZİYE ÇADIRI AÇILDI

Sibel Bulut'un yoldaşları ve ailesi, önceki gün Seyit Rıza Meydanı'nda taziye çadırı açtı. Meydana, Bulut'un "Rojava'dayız, bir yere gitmiyoruz. Gerekirse şehit düşeriz" sözlerinin yazılı pankartlar ile MLKP savaşçıları Serkan Tosun ve Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş) ile Arin Mirkan'ın fotoğrafları asıldı. Bulut'un ailesi ve yoldaşları taziyeleri kabul etti. Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, kentteki siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de içinde olduğu çok sayıda insan taziye çadırını ziyaret etti.

ÜNİVERSİTEDE BOYKOT

Dersim Üniversitesi'nde sosyalist yurtsever gençlerin Sibel Bulut ile ilgili astığı afişlerin indirilmesi üzerine gerginlik yaşandı. Öğrenciler, afişleri ikinci astı, özel güvenlik elemanları ikinci kez müdahale etti. Öğrenciler, ikinci müdahaleye boykot ile yanıt verdi, üniversitesi tamamen boşaltıldı. 

MUMLAR SİBEL BULUT İÇİN YAKILDI

Dersim halkı, perşembe günleri, geleneklerinde kutsal gördükleri yerlerde sevdikleri insanlar için mum yakıp, dileklerde bulunuyor. Bu hafta mumlar, MLKP savaşçısı Sibel Bulut için yakıldı.

Mum yakma öncesinde anma etkinliği gerçekleştirildi. Saygı duruşuyla başlayan anmada, Bulut'un Kobanê'de devrimin mevzisinden Türkiyeli devrimcilere verdiği mesajın da yer aldığı sinevizyon gösterildi. Ardından ESP PM Üyesi Mustafa Naci Toper, DBP İl Eş Başkanı Ergin Doğru, ÖTSP adına Münevver Bulut ile Bulut ile Serekaniye'de röportaj yapan ETHA ve ANF muhabiri Arzu Demir konuştu.

ANMA CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 12.00'DE

Kobanê şehidi Sibel Bulut için 20 Aralık'ta büyük bir anma düzenlenecek. Anma saat 12.00'de Sanat Sokağı'nda başlayacak, uzun bir yürüyüş ardından Seyit Rıza Meydanı'nda son bulacak. Anmaya kentteki temsilcilerin yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu ve SKM Sözcüsü Fadime Çelebi de katılacak. Anmaya binlerce kişinin katılması bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER