6 yaralı Kobanili daha gözaltına alındı

Kobanê direnişinde yaralanan ve resmi yollardan giriş yapan 6 yaralı Kobanêli Suruç’tan Adana ve Amed’e sevk edilirken ambulansta gözaltına alındı.

6 yaralı Kobanili daha gözaltına alındı

Kobanê direnişinde yaralanmalarının ardından tedavi için resmi yollardan Suruç’a getirilen Kobanêli yaralılara dönük polis ve askerin gözaltı furyası devam ediyor. Dün gece Suruç’tan Amed’e ambulansla sevk edilen Muhammed Ali, Şero Mısto, Ali Abdurezak ve İsa Muhammed adlı Kobanêli yaralılar ile 2 ambulans şoförü Siverek’te  polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaralılardan sağlık durumu ağır olan Ali Abdurezak, hastaneye kaldırılırken, 2 ambulans şoförü sorgularının ardından serbest bırakıldı.

3 yaralı Kobanêli ise Siverek Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmaya devam ediliyor. Kobanêli yaralılara dönük gözaltı operasyonlarının bir başka adresi de Osmaniye oldu.  Suruç’tan sağlık durumları ağır olduğu için Çukurova Tıp Fakültesi’ne sevk edilen 2 Kobanêli yaralı Osmaniye’de içinde bulundukları aracın şoförü Cemal Yıldız ile birlikte gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaralılar ve şoförün hala Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER