60 saatin ardından gelen mucize: 75 yaşındaki kadın enkazdan sağ çıkarıldı

Hatay'da enkaz altında kalan 75 yaşındaki Nadiye Demirkol, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı. Aynı enkazın altında, 75 yaşındaki eşi Davut Demirkol da bulunuyor.

60 saatin ardından gelen mucize: 75 yaşındaki kadın enkazdan sağ çıkarıldı

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden yaklaşık 64 saat geçti. 10 kenti vuran depremde, binlerce bina enkaz haline geldi. Yıkılan binaların tamamına henüz müdahale edilemedi.

Depremin en çok vurduğu şehirlerden biri olan Hatay'da, daha çok 2-3 katlı binaların bulunduğu merkeze bağlı Odabaşı Mahallesi'nde, Demirkol Ailesi'nin yaşadığı iki katlı müstakil ev de yıkılan binalardan biriydi.

Sabah saatlerinde kaosun hakim olduğu kent merkezine ulaşmaya çalışırken yol üzerinde rast geldiğimiz telaşı sormak için aracımızdan indiğimizde, Demirkol çiftine ait binanın enkazından ses geldiğini öğrendik.

İBB VE ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ ÇALIŞMA YAPTI

Gelen ses, 75 yaşındaki Nadiye Demirkol’a aitti. Kendisiyle aynı yaştaki Davut Demirkol’la birlikte enkaz altında kalan Nadiye Demirkol’a ilk ulaşanlar yakınlarıydı.

Ardından gelen Orman Genel Müdürlüğü’ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’ne bağlı ekiplerle birlikte çevredekiler ve Demirkol çiftinin yakınlarının kurtarma çalışmasına başladı.

60 SAAT SONRA KURTULDU

Yatalak hasta olduğunu öğrendiğimiz Nadiye Demirkol, tam 6 saat süren kurtarma çalışmasıyla, depremin üzerinden geçen 60'ıncı saatte sıkıştığı yerden bilinci açık bir şekilde çıkarıldı. Alzheimer hastası eşi Davut Demirkol’a ise ulaşılamadı. Ekiplerin çalışması gerekli ekipman olmadığı için sona erdi.

Enkazın önünde bekleyen Demirkol çiftinin çocuklarında ise buruk bir sevinç vardı. Çünkü Davut Demirkol, eşi Nadiye Demirkol’un çıkarıldığı enkazın altındaydı ve herhangi bir yaşam belirtisine henüz rastlanmadı.

Ekiplerin saatler süren çalışmasıyla kurtarılan Nadiye Demirkol’un çocuklarından Behira Yakışıklı, annesi kurtarılmadan yarım saat önce, 83 yaşındaki kayınpederi Muhittin Yakışıklı’nın ölü, 75 yaşındaki kayınvalidesi Hediye Yakışıklı’nın sağ olarak başka bir enkazın altından çıkarıldığı bilgisini paylaştı. Behira Yakışıklı, günler süren bekleyişin ardından tek dileğinin babasının da sağ salim kurtarılması olduğunu söyledi. Behira Yakışıklı ayrıca, kimseye ulaşamadıklarını, telefon ve internet erişimi olmadığı için yakınlarından haber alamadıklarını da ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER