Sabri Baran Özel Derneği, kurtarma ekibi, yardım TIR'ları ile Adıyaman ve Maraş'ta

Maraş merkezli yaşanan depremin ardından harekete geçen Şemdinli merkezli Sabri Baran Özel Derneği, 45 kişilik arama kurtarma ekibiyle Adıyaman ve Maraş'ta.

Sabri Baran Özel Derneği, kurtarma ekibi, yardım TIR'ları ile Adıyaman ve Maraş'ta

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor.

Depremzedeler için Hakkari merkez ve ilçelerinden çok sayıda gönüllü deprem bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katılırken toplanan onlarca TIR'lık ayni yardımlar da deprem bölgelerine ulaşmaya başladı.

Şemdinli'de depremin yaşandığı ilk günden itibaren yardım kampanyası başlatarak çok sayıda ayni yardım toplayan Şemdinli Sabri Baran Özel Eğitim, Kültür ve Doğayı Koruma Derneği, 45 kişilik arama kurtarma ekibiyle Adıyaman ve Maraş'ta çalışmalarını sürdürüyor.

Arama kurtarma çalışmaları ile ilgili bilgi veren dernek gönüllüleri, "Şu anda Maraş Merkez Sezai Karakoç İlköğretim Okulu'nun karşısında yıkılan bir binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları yürütüyoruz. Buradaki bir sürü bina yerle bir olmuş, ekipler az. Şemdinli ekibi olarak bu binada kurtarma çalışmaları yürütüyoruz. Enkaz altında kalanların yaşayıp yaşamadıklarını bilmiyoruz. Bu binadan sadece 1-2 kişi çıkarılmış, dün geldiğimizde yüzeyde cenazeler vardı. Dualarınızı eksik etmeyin" dediler. 

1-003.jpg

2-002.jpg3-001.jpg

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2023, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER