Şemdinli'de Yardım Seferberliği: Binlerce Tandır Ekmeği Deprem Bölgesine Gönderildi

Şemdinli Belediyesi ve Şemdinlili yardımseverler, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından tek yürek oldu.

Şemdinli'de Yardım Seferberliği: Binlerce Tandır Ekmeği Deprem Bölgesine Gönderildi

Şemdinli Kaymakamlığı, Şemdinli Belediyesi, siyasi partiler, Esnaf Sanatkarlar Odası, Sabri Baran Özel Derneği ve Adil Dağıtım Derneği'nin başlattığı yardım kampanyasında, ilçe halkı seferber odu.

Şemdinli Belediyesi 2'si tandır ekmeği dolu 5 kamyonu deprem bölgelerine doğru yola çıkarırken, arama kurtarma ekiplerinden oluşan 7 kişiyi de bölgeye gönderdi. 

Şemdinli ve köylerinde ekmek pişirme seferberliğinin başladığını belirten Şemdinli Belediye Başkanı tahir Saklı, "sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar tandır başında ekmek pişiren annelerimize, bacılarımıza şükranlarıma sunuyorum. Deprem bölgesi için adeta bir seferberlik başlatılmış. İnsanlarımız sofralarındaki ekmeklerini, peynirlerini, cevizlerini getirip gönderiyor. Bu felakette hayatını kaybeten bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Bizler hep birlikte yaralarımızı saracağız" dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER