8 ilde IŞİD operasyonu: 143 gözaltı

İstanbul Bayrampaşa'da bir AVM'nin otoparkında bombalı otomobil ve motosiklet yakalanmasının ardından 8 ilde IŞİD operasyonları yapıldı. Toplam 143 kişi IŞİD'le bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Öte yandan İstanbul Arnavutköy ve Esenyurt'ta yangın çıkan iki evde de bomba malzemeleri bulunduğu açıklandı.

 8 ilde IŞİD operasyonu: 143 gözaltı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bayrampaşa’da dün akşam saatlerinde yakalanan bombalı araçla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, bombalı araç dışında AVM otoparkında bombalı bir motosikletin de bulunduğu belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü: 2 IŞİD hücresinin çökertildiğini de duyurdu.


İstanbul’daki bu gelişmenin ardından Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere 8 ilde operasyon yapıldı, 143 kişi gözaltına alındı. Ankara’da gözaltına alınan 55 kişiden 49’unun yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.

İstanbul’da bir katliamın önüne geçildiği belirtilirken, İstanbul Emniyeti, bombalı araçlarla ilgili 1’i yaralı 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, patlama yaşanan 2 evde de bomba malzemelerinin bulunduğu vurgulanarak, şöyle denildi:

“27.07.2017 günü akşam saatlerinde ilimiz Arnavutköy ve Esenyurt ilçelerinde 2 ayrı ikamette çıkan yangınlara itfaiyenin müdahalesinden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan incelemede her iki adreste de her hangi bir şahsın olmadığı ancak bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, metal bilye, çivi, vida, uzaktan kumanda ve motor, elektronik devre, kablo, pil ve vb. malzemelerin bulunduğu tespit edilmiştir.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak yapılan çalışmalarda bahse konu adreslerde bulunduğu belirlenen şahıslara ait 1 adet araç ve motosikletin Bayrampaşa ilçesindeki bir alış veriş merkezinin açık otoparkında olduğu tespit edilmiş, araçlarla birlikte DEAŞ terör örgütü üyesi biri yaralı olmak üzere 4 şahıs 28.10.2017 günü saat: 16.00 sıralarında yakalanmış 2 hücre çökertilmiştir.

Araç içerisinde ve motosiklet üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirilmiştir.”

NELER OLDU?

DHA’nın haberine göre İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde bulunan iki dairede peş peşe meydana yangın ve patlamalar üzerine çalışma başlattı.

Polis ekipleri plakasını belirlediği bir otomobil üzerinden IŞİD adına eylem planladığı iddia edilen şüphelilere ulaştı. 2’si kadın olmak üzere toplam 4 kişiyi adım adım takip eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri , aile gibi davranan şüphelilerin beyaz renkli bir otomobile binmesi harekete geçti. TEM ekipleri, şüphelilerin otomobili saat 16.30 sıralarında, Bayrampaşa’da bulunan bir alışveriş merkezinin açık otoparkına bırakarak uzaklaşmaya çalıştıklarını tespit edince operasyon yaptı.

Polis ekiplerinin ’dur’ ihtara uymayarak kaçmaya çalışan erkek şüphelilerden birini bacağından vurdu. Operasyonda 2’si kadın toplam 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı şüpheli tedavi işlemleri için hastaneye kaldırılırken diğer 3 kişi, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

TEM ekipleri, şüphelilerin bıraktığı beyaz otomobil çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak çevredekileri açık otoparktan uzaklaştırdı. Ekipler otomobilde bomba düzeneği olduğundan şüphelenerek durumu Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Bomba İmha ekipleri araçta 2 defa fünye ile kontrollü patlatma gerçekleştirdi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri fünye ile patlatılan otomobilde inceleme yaptı.

Otomobilde yapılan incelemede parça tesirli, uzaktan kumandalı ve el yapımı güçlü bir bombanın çıktığı açıklandı. / DHA - Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER