85 Suriyeli örgütten yardım çağrısı

Onlarca Suriyeli sivil toplum örgütü, ülkeyi dört yıldır kasıp kavuran günlük vahşetten çok, terörizm karşıtı mücadele kaygısı taşıyan uluslararası toplum tarafından terk edildikleri eleştirisinde bulundu.

85 Suriyeli örgütten yardım çağrısı
Onlarca Suriyeli sivil toplum örgütü, uluslararası toplumdan yardım istedi. 85 örgüt, ülkeyi dört yıldır kasıp kavuran günlük vahşetten çok, terörizm karşıtı mücadele kaygısı taşıyan uluslararası toplum tarafından terk edildikleri eleştirisinde bulundu.


"Suriye Gezegeni" isimli kampanyanın yürütücülerinden Salma Kahal, "Bu karmaşık bir durum değil, Suriyelilerin büyük çoğunluğu ne diktatörlük ne de aşırılıkçılık istemiyor. Dünyanın herhangi bir yerindeki her bir kişi gibi, özgürlük ve onur istiyoruz" dedi.

Kahal, birçok aktivist gibi uluslararası toplum tarafından terk edildikleri tepkisinde bulundu.

Aralarında sendikalar ve insan hakları örgütlerinin de bulunduğu 85 grup, şiddete son verilmesi için iki aşamadan geçmek gerektiğini vurguladı. Örgütler, bunların rejimin uçaklarından atılan varil bombaların durdurulması ve tüm Suriyeli gruplar ile onları destekleyen uluslararası güçler arasında görüşmeler olduğunu söyledi.

'AŞIRILIKÇILIK YIKILAN KENT VE KÖYLERDE YEŞERİYOR'

Fransa haber ajansı AFP'ye göre, organizatörlerden Ula Ramadan neden bu kampanyanın "Suriye Gezegeni" ismini taşıdığını şöyle açıkladı: "Bazen başka bir gezegende yaşadığımız hissini taşıyoruz."

Suriye'de Mart 2011'den bu yana 215 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. "Suriye Gezegeni" kampanyası yürütücülerine göre, Suriye'de aşırılıkçı grupların yükselişi başta rejimin varil bombaları olmak üzere ayrımsız şiddetle doğrudan bağlantılı.

85 örgüt, "Aşırlıkçılığa son vermek için, Suriye'deki katliamı durdurmak gerekiyor" diyerek, "Yıkılan her evde, radikalleşen ve adalet yönünde daha ılımlı yola sırtını dönen yeni kişiler çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Örgütler, "Aşırılıkçılık yıkılan kent ve köylerimizin yıkıntılarından yeşeriyor ve eğer hep birlikte hareket etmezsek artmaya devam edecek" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER