Genelkurmay'dan Reyhanlı açıklaması

TSK Reyhanlı’da yaşanan olaya ilişkin bir açıklama yaparak, “Suriye Ordusu tarafından muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir adet roket/füze, Hatay/Reyhanlı ilçesine düşmüştür” denildi.

Genelkurmay'dan Reyhanlı açıklaması

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olaya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’nın sitesinden yaptığı bir açıklamada, “Suriye Ordusu ile Muhalif Gruplar arasında meydana gelen çatışmalar esnasında, Suriye Ordusu tarafından Muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir adet roket/füze, Hatay/Reyhanlı ilçesi merkezinin hemen doğusunda yer alan Cüdeyde mahallesi yakınına düşmüştür” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında herhangi bir can kaybının olmadığı ancak 5 kişinin hafif şekillerde yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, “Söz konusu roket/füzenin düştüğü mevkii, 2’nci Hudut Alayı (Hatay) 2’nci Hudut Taburu (Narlıca) 4’üncü Hudut Bölüğünün (Reyhanlı) 200 metre kadar batısıdır. Bu nedenle, patlama sonucu etrafa yayılan taş ve toprak parçalarının tesiri ile anılan bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çökmüş, bina camları kırılmış, iki askerî aracın kaporta ve karasöründe hasar meydana gelmiştir. Merminin düştüğü yerde 15 metre genişliğinde, yedi metre derinliğinde bir çukur oluştuğu belirtilmiştir” denildi.

Angajman kuralları çerçevesinde, karşılık verildiğinin belirtildiği açıklamada, “Topraklarımıza mermi düşmesi durumunda, angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunulmasına devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER