HDP'den seçmen listeleri için son çağrı

HDP Eş genel Başkan Yardımcısı Ürküt, iki gün sonra kaldırılacak olan seçmen kütüğü listeleri için halka çağrıda bulunarak, "7 Haziran'da nerede olacaklarsa, nerede olacaklarını öngörüyorlar ise ona göre kayıt yapmalılar" dedi.

HDP'den seçmen listeleri için son çağrı
HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş genel Başkan Yardımcısı Ürküt, iki gün sonra kaldırılacak olan seçmen kütüğü listeleri için halka çağrıda bulunarak, "7 Haziran'da nerede olacaklarsa, nerede olacaklarını öngörüyorlar ise ona göre kayıt yapmalılar. Bu tarihi seçimde herkes oyuna sahip çıkmalı" dedi.


Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 7 Haziran'da düzenlenecek genel seçimler için muhtarlıklara asılan seçmen kütüğü listeleri 27 Mart'ta kaldırılacak. 

ANF'ye açıklama yapan, HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt, seçmenlere kayıt işlemleri için çağrıda bulundu.

'HDP SEÇİMLERİN KİLİT PARTİSİ'

Ürküt, seçim çalışmalarına yoğun bir biçimde devam ettiklerini, il ve ilçe komisyonlarını kurduklarını ve aday değerlendirme sürecinin de işlediğini belirtti.
"HDP 7 Haziran'daki seçimlerin kilit partisidir" diyen Ürküt, toplumun HDP'den büyük beklenti içinde olduğunu ve parti olarak bu ciddiyetle çalıştıklarını söyledi. 
Ürküt, seçimlerin en önemli aşamalarından birinin seçmen kütüklerinin kayıt aşaması olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

'1 MİLYONDAN FAZLA MEVSİMLİK İŞÇİ VAR'

"Muhtarlıklarda askıda olan listeler için son iki gün kaldı. Bu iki gün çok önemli. Biliyoruz ki, Kürdistan ağırlıklı 1 milyondan fazla insan bahar aylarıyla birlikte tarımda, çeşitli sektörlerde çalışmak üzere ikametgahlarından ayrılmak zorunda kalıyor. Urfa, Diyarbakır gibi yerlerden çıkıp Türkiye'nin çeşitli illerine gidiyorlar. Tarla başında çalışıp çadırlarda, inşaatlarda çalışıp şantiyelerde kalıyorlar. Turizm sektöründe çalışanlar da var. Bunların şöyle bir sorunu var; sabit ikametgah olmayınca seçmen olarak oraya yazılmaları da zor. Yine öğrenciler de var."

'7 HAZİRAN'DA NEREDE OLACAKSANIZ ONA GÖRE KAYIT YAPMALISINIZ'

Ürküt, seçmenlere şu çağrılarda bulundu:
"Kalan iki gün içinde, kayıtlı olmayan insanlar 7 Haziran'da nerede olacağını planlıyorsa ona göre kayıt işlemi yapmalı. Batman'da ikamet ediyor İstanbul'da kalıyorsanız ya Batman'a gelmek zorundasınız ya da oy kullanamayacaksınız. Bir oyun ne kadar önemli olduğunun farkında halkımız. Lütfen, bütün insanlarımızdan ricamız; son iki gün mutlaka seçmen kütüklerine baksınlar. İnternet ortamında veya parti teşkilatlarımızdan bu konuda bilgi edinebilirler. Yurt dışındakiler yine seçim komisyonlarımız aracılığıyla baksınlar. Kayıtlı değilse mutlaka kayıtlı olsunlar. 7 Haziran'da nerede olacaklarsa, nerede olacaklarını öngörüyorlar ise ona göre kayıt yapmalılar. Bu tarihi seçimde herkes oyuna sahip çıkmalı. Her bir oyumuzu bir damla gibi düşünelim. Damlacıkları göller, seller halinde aşalım. 8 Haziran'da Türkiye genelinde yeni bir süreç başlayacak. Halkların, farklılıkların iradesi olarak HDP yeni bir süreç başlatacak. Kürt halkının mücadelesi açısından yeni bir süreç başlayacak. Bu mücadele halkımızın bedelleriyle bu aşamaya geldi."

YENİ SEÇMENLER

HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt,  yer değiştiren seçmen kadar yeni seçmenler için de önemli bir dönemde olunduğunu belirterek, "18 yaşını doldurmuş herkes kayıtlarını yaptırmalı" diye ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER