ABD: Afrin'de yoktuk ama Menbic'te varız

Pentagon sözcüsü Robert Manning: Bildiğiniz gibi Menbic’de ABD güçleri var. Afrin’de, Batı Suriye’de yok ancak Menbic’te ABD güçleri var.

ABD: Afrin'de yoktuk ama Menbic'te varız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Afrin harekâtının Menbic, Kobani, Tel Abyad, Resulayn ve Kamışlı ile devam edeceği yönündeki açıklamasına, Menbic’de asker bulunduran ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yanıt geldi. Pentagon sözcüsü Robert Manning, Türkiye’nin Menbic’e ilerlemesi halinde oradaki Amerikan askerlerine ne olacağına dair soruya yanıtında, ABD askerlerinin hâlâ Menbic’de olduğunu vurguladı.


Pentagon Sözcüsü haftalık basın toplantısında, “Bildiğiniz gibi Menbic’de ABD güçleri var. Afrin’de, Batı Suriye’de yok ancak Menbic’te ABD güçleri var” dedi; “Orada ABD güçlerinin bulunduğu tüm taraflar açısından açık. Ve çatışmanın yaşanmaması için tüm tedbirleri alacağız” diye konuştu.

Suriye’deki gelişmelerle ilgili Türkiye ile “yakın temas” halinde olduklarını söyleyen Manning “Türkiye ile diplomatik görüşmelerde kullandığımız hedef odaklı bir mekanizmaya sahibiz” dedi. (Deutsche Welle Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER