Abdullah: Türkiye binlerce sivilin hayatını hiçe saydı

Kobanê'ye Türkiye tarafından gerçekleşen DAİŞ saldırısının sadece askeri güçleri hedeflemediğini vurgulayan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, saldırının bir boyutunun da sivillere yönelik katliam girişimi olduğunu belirtti.

Abdullah: Türkiye binlerce sivilin hayatını hiçe saydı
Kobanê'ye Türkiye tarafından gerçekleşen DAİŞ saldırısının sadece askeri güçleri hedeflemediğini vurgulayan  PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, saldırının bir boyutunun da sivillere yönelik  katliam girişimi olduğunu belirtti.


Sınır kapısına yakın bölgede kadın ve çocuk  ağırlıklı  binlerce sivilin olduğunu hatırlatan Asya Abdullah, ''Türk devletinin  DAİŞ çetelerine sınır hattını açarak sadece YPG güçlerine yönelen bir saldırıya ortak olmakla kalmadı burada yaşayan sivillerin hayatını da hiçe saydı. 

Her gün kente atılan onlarca havan topu saldırısına da dikkat çeken Asya Abdullah,DAİŞ çetelerinin elinde ağır silahla bulunduğu sürece Kobanê'de yaşayan sivillerin hiç bir can güvenliği olmadığını hatırlattı. 

'ŞENGAL BENZERİ BİR KATLİAM GİRİŞİMİ OLDU'

DAİŞ'in  girdiği her yerde sivil katliamı yapan bir çete olduğu hatırlatmasını yapan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah,  bunun  tüm dünya tarafından bilindiğini söyledi. DAİŞ çetelerinin sistemine uymayan tüm sivilleri,halkları, inançları katleden bir zihniyete sahip olduğunu belirten Asya Abdullah, ''Şengal bunun en açık örneği. Kobanê halkının, sivillerin DAİŞ'i ve sistemini kesin bir şekilde istemedikleri ve ona karşı direndikleri açık ortada. DAİŞ çeteleri sınır kapısından kente girebilseydi ilk olarak kendisine karşı direnen, sınır kapısına yakın bölgelerde yaşayan binlerce Kobanê'li sivili katledecek ve işkence yapacaktı. Kobanê'de YPG güçlerinin öz savunması ve ani müdahalesi olmasaydı Şengal benzeri yeni bir DAİŞ katliamı daha yaşanacaktı'' şeklinde konuştu.

'TÜRK DEVLETİ BİNLERCE SİVİLİN HAYATINI HİÇE SAYDI'
''Anlaşılıyor ki Türk devleti dün DAİŞ çetelerine  kapılarını açarken binlerce sivilin hayatını da hiçe saydı.'' diyen Asya Adullah, Kürt halkının sınır kapısından geçekleşen saldırı ile bir kez daha büyük bir katliam tehlikesi daha yaşadığını vurguladıdı.Türk devletinin DAİŞ çetelerine destek verdiği sürece Kobanê'de yaşayan sivillere yönelik her türlü katliam ve katliam girişiminin ortağı olacaağının altını çizen Abdullah, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu temel de dost olarak gördüğümüz Türk devletinin bu politikalardan bir önce vazgeçmesi gerekmektedir. İlk adım olarak sınırlarından gerçekleşen saldırının  sorumluları açığa çıkarılarak cezalandırılmalıdır.''

''DAİŞ ÇETELERİNİN ELİNDE AĞIR SİLAHLAR OLDUKÇA KATLİAM RİSKİ VAR'

DAİŞ çetelerinin ağır silahlarını hatırlatan Asya Abdullah, ''DAİŞ çeteleri kapıdan saldırının olduğu gün kente yüz elli'den fazla havan topu attı. Bu havan saldırıları kentte sivillerin yaşadığı bölgeleri hedeefliyor. Bu durum da gösteriyor ki DAİŞ çetelerinin elinde ağır silahlar olduğu sürece Kobanê'de yaşayan siviller katliam riski altındadır'' diye konuştu.Bu nedenle uluslar arası kamuoyunun DAİŞ çetelerine karşı Kobanê'ye desteğini arttırmasını istedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 23:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER