YPG: 16 çete öldürüldü

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik tüm saldırı girişimlerini boşa çıkaran YPG/YPJ savaşçıları, saldırı ve eylemlerle çetelere ezici darbeler vuruyor. 77. günde yaşanan çatışmalarda 16 çete öldürüldü.

YPG: 16 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 77. gününde sürdüğünü belirtti.  Çetelerin tüm saldırı girişimlerini boşa çıkaran YPG/YPJ savaşçılarının karşı saldırı ve eylemlerle çete gruplarına ezici darbeler vurduğu kaydedildi.

DOĞUDA 4 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Dün gece doğu cephesi Sukul Hal bölgesinde YPG/YPJ savaşçılarının bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten Basın Merkezi, çetelerin işgal ettiği kimi noktalara yönelik düzenlenen saldırıda tespit edilebilen 4 çete öldürüldüğünü bildirdi.

GÜNEYDOĞUDA BİR GRUP ÇETE İMHA EDİLDİ

YPG Basın Merkezi, güneydoğu cephesinde yaşananlara ilişkin şunları belirtti:  “Güneydoğu cephesinde bulunan Kültür-Sanat Merkezi çevresinde sızma girişiminde bulunan çete grupları etkili bir şekilde vurulmuştur. 5 kişiden oluşan ve bölgedeki binalara mayın yerleştirmeye çalışan çete grubu savaşçılarımız tarafından kuşatılarak imha edilmiştir. Bu grupta yer alan 5 çete üyesi, 4 adet kaleşnikof, 32 adet kaleşnikof şarjörü, 4 raxt ve 3 adet el yapımı mayın ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.”

GÜNEYDE TAM HAKİMİYET

YPG/YPJ savaşçılarının kentin güneyinde tam hakimiyet sağladığını belirten YPG, “Güçlerimiz ile çete grupları arasında Halep yolu üzerinde dün gece bir çatışma yaşanmıştır. Kısa süren çatışmada tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür. Aynı cephede yer alan ve önceki gün güçlerimiz tarafından özgürleştirilen Hastane bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubu güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER