Adana'da HDP'liler ifade verdi

HDP Adana İl Binası’na gönderilen ve saksısına zaman ayarlı ve parça tesirli bomba düzeneği yerleştirilen çiçeğin patlamasıyla ile ilgili 4 HDP’li sorumluların bulunması için emniyete ifade verdi.

Adana'da HDP'liler ifade verdi
HDP Adana İl Binası’na gönderilen ve saksısına zaman ayarlı ve parça tesirli bomba düzeneği yerleştirilen çiçeğin patlamasıyla ile ilgili 4 HDP’li sorumluların bulunması için emniyete ifade verdi. HDP çalışan Cemil Yağız, bombalı saldırıyı yapanı görürse tanıyabileceğini belirtirken avukat Vedat Özkan ise, “Mersin’de olduğu gibi bir çiçeğin içerisine yerleştirilmiş zaman ayarlı, parça tesirli bir bomba” dedi.

Adana'da HDP binasına gönderilen ve saksısına zaman ayarlı ve parça tesirli bomba düzeneği yerleştirilen çiçeğin patlamasıyla ile ilgili HDP’li Cemil Yağız, Mehmet Akar, Yaşar Demir ve Enver Taşkın avukat Vedat Özkan’la birlikte Adana Emniyetine gidip, ifade verdi. HDP’liler, Pazar günü öğlen saatlerine doğru bir kişinin bir çiçek getirdiğini ve bu çiçeğin bugün patladığını belirtti. 

Patlamayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade eden avukat Vedat Özkan, 4 parti üyesine birlikte Adana Emniyetine gidip, ifade verdiklerini ve faillerin bir an önce bulunmasını istedi. Özkan, “Olaya ilişkin emniyette dört görgü tanığı ifadesini verdik. Olay dün öğlen saatlerine yakın 35 yaşlarındaki bir şahıs canlı bir çiçekle gelip çiçeği bırakıyor. Binanın çalışanı ve emektarı Cemil Yağız ise çiçeği alıp ilçe başkanı odasındaki dolabın yanındaki boşluğa koyuyor. Patlamanın buradan geldiği kesin gibi daha önce mutfaktaki tüp patlaması ve benzeri açıklamalar buna ilişkin gazetelerde yerellerde ve medya çalışmalarının haberlerinde çıkanların tamamı yalan. Tutanaklar bizim elimizde. Mersin’de olduğu gibi bir çiçeğin içerisine yerleştirilmiş zaman ayarlı, parça tesirli bir bomba. Onun patlaması ile meydana geliyor. Ona ilişkin, kamera kayıtlarını güvence altına almaya çalışıyoruz. Emniyet buna ilişkin bize, ‘kamera kayıtlarını izliyoruz onun için çalışmamız devam ediyor. Teşhiş işlemi için çağıracağız’ dediler. Emniyetin teşhis için çağırmalarını bekleyeceğiz” dedi. 

YAĞIZ: O ŞAHSI GÖRSEM TANIRIM

Pazar günü partiye gelen bir kişinin kendisine çiçeği verdiğini söyleyen HDP çalışanı Cemil Yağız, “Çiçeği getiren şahsı görürsem tanırım. Öğleden önce esmer uzun boylu 30 ila 35 yaşlarında biri çiçek getirdi. Kişi bana, ‘Mısır Çarşısı esnafları yolladı’ dedi. Arkadaşlarda buradaydı. Elinden aldım ve dolabın oraya indirdim. Bugün ise sabah saat 10.00 gibi patladı. Çiçeği getiren şahsı görürsem tanırım” dedi. 

Esmer 1.70 ila 1.75 cm boylarında 30 ila 35 yaşlarında şişman birisinin elinde çiçekle ilçe binasına geldiğini söyleyen Yaşar Demir, “Bize, “Çiçeği arkadaşlar yollamış’ dediler, biz de, ‘düğün değil açılış değil bu çiçek ne için getirildi’ dedik. Kişi bize, ‘sizlere yollandı’ dedi. Cemil arkadaşta çiçeği alarak ilçe odasına bıraktı. Çiçeğin olduğu yerde patlamanın olduğu çok açık net. Çiçekten şüphelendiğimiz için gidip ifade verdik. Bu saldırıyla dün ki görkemli mitingimizden sonra geldi, bu miting Erdoğan’ın gözünü korkuttu. Bunların hepsi onların sindirme politikasıdır. Biz başımızı onların önünde eğmeyiz. Mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER