'HDP, 7 Haziran'da AKP'de bomba etkisi yaratacak!'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları halkla buluşmayı sürdürüyor. HDP'ye yönelik saldırılara tepki gösteren adaylar ve halk, saldırılardan AKP'nin sorumlu olduğunu ve yanıtın 7 Haziran'da verileceğini belirtti.

'HDP, 7 Haziran'da AKP'de bomba etkisi yaratacak!'
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları halkla buluşmayı sürdürüyor. HDP'ye yönelik saldırılara tepki gösteren adaylar ve halk, saldırılardan AKP'nin sorumlu olduğunu ve yanıtın 7 Haziran'da verileceğini belirtti. AKP'nin savaştan yana olduğunu ifade eden HDP'liler, Van'da muhtarların kaymakamlık tarafından tehdit edilmesine de sert tepki gösterdi.


'7 HAZİRAN'DA AKP GENEL MERKEZİNDE BOMBA ETKİSİ YARATACAĞIZ!'

AĞRI

HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana ve Berdan Öztürk seçim çalışmaları kapsamında Patnos'a bağlı Balter (Mozelan), Yörekvan (Kanyasipi), Karatoğlu (Kanice), Tezyeli (Mıç) köylerini ziyaret ederek, seçim büroları açtı. Açılışta konuşan Zana, Mersin ve Adana'da HDP'nin bürolarına yapılan saldırıları kınayarak, batı illerinde HDP'ye saldırıların olmasının planlı geliştiğini söyledi. Konuşmasında Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri de anan Zana, bedenlerini ateşe vererek Kürt halkına aydınlık bir gelecek bırakanları saygı ile andığını belirtti. HDP'nin güçlenmesi gerektiğinin altını çizen Zana, "Barışı getirmek sizlerin elinde. Vereceğiniz her oy ile zindanların kapılarını açmaya çalışacaksınız. Kürt halkı olmadan barış olmaz" dedi.

Öztürk ise HDP'ye yönelik saldırılara dikkat çekerek, HDP güçlendikçe karanlık güçlerin devreye girdiğini söyledi. Öztürk, "Onlar kirli oyunlar ile HDP'yi baraj altında bırakmak istiyorlar. Ama bu meydanlar gösteriyor ki, halkımız arkamızda olduğu sürece hiçbir güç ve baraj bizi engelleyemez. AKP her gün bize bir iftira atıyor. Her gün başka bir yalan uyduruyorlar. Dinimize dil uzatıyorlar. Hiç kimsenin haddine değil dinimize dil uzatmak. Sistem her konuda bugüne kadar bizi kandırdı" diye konuştu.

HDP Ağrı Milletvekili adayları Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan ise seçim çalışmaları kapsamında Hamur'un köylerini gezdi. Taşdemir ve İlhan sırayla Markas (Tükenmez), Hacili (Allanköyü), Şaşık (Karlıca), Seyitxanbey köyü ile mezraları, Karaseyid Ali köyü, Kaçmaz, Aşûgert, Danakıran, Gomik, Şikeft, Demirkapı ve Kandildağı köylerini ziyaret etti. Adaylar, köy girişlerinde zılgıt ve alkışlarla karşılanırken, köy meydanları ise HDP bayrakları ile süslendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ziyaretlerde Taşdemir ve İlhan, sorunları dinledi. Taşdemir, Mersin ve Adana'daki HDP binalarına yönelik saldırıları kınayarak, "HDP büyüdükçe korkuları da artıyor" dedi ve HDP'ye yönelik saldırıların planlı olduğunu, AKP hükümetinin bu saldırılardan birebir sorumlu olduğunu söyledi. İlhan ise saldırıları kınayarak, 7 Haziran'da en anlamlı cevabı vereceklerini söyledi. İlhan, Kürt halkının "Kobane düştü düşecek" diyen Erdoğan'a ve HDP'ye yönelik saldırıları organize eden AKP'ye en doğru cevabı vereceğini söyledi.

ŞIRNAK

HDP'nin Şırnak'ın Silopi ilçesinde seçim çalışmaları devam ediyor. Ortaköy (Gunhadît) ve Buğdaylı (Takyan) köylerinde yaşayan yüzlerce kişi, Çiftlik (Berdo) köyünde bir araya gelerek etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe HDP Şırnak Milletvekili Adayı Ferhat Encü, Silopi Belediye Eşbaşkanları, HDP ve DBP ilçe örgütü, KJA aktivistleri katıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan KJA aktivisti Adalet Fidan, Türkiye ve Kürdistan'da seçim startının verilmesinin ardından farklı tarihlerde HDP seçim bürolarına yönelik 60'dan fazla saldırı yapıldığına dikkat çekerek, "AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlarda HDP'yi hedef göstermektedir. Yapılan açıklamalarının ardından bu saldırıların yapılması manidardır. Bu saldırılar gösteriyor ki bu saldırıların sorumlusu Cumhurbaşkanı ve AKP hükümetidir" dedi.

Encü ise saldırılara inat HDP'nin güçlenmeye devam ettiğini hatırlatarak, "Yapılan bombalı saldırıların cevabını halk 7 Haziran günü sandıklara giderek cevap verecektir. Seçim sonuçları açıklandığında sandıklardan çıkan HDP oylarını görünce AKP hükümetinin genel merkezinde bomba etkisi yaratılacaktır" dedi.

'ERDOĞAN SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR'

VAN

HDP Van Milletvekili Adayı Yurdusev Özsekmenler, Erciş ilçede seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP İl Eşbaşkanı Derya Hayva, DBP ve HDP ilçe yöneticilerinin de eşlik ettiği Özsekmenler, esnafı ziyaret ederek, düzenlenen kadın toplantısına katıldı. Kadınlar ile bir araya gelen Özsökmenler, HDP'nin bildirgesinde kadına yönelik programlarını anlatarak, "Kadınların sesi ve soluğu olmak bizler Meclis'e diyoruz" dedi.

Özsökmenler, ev işlerini yapan kadınların çalışmayan kadınlar olarak tanımlandığını, verdikleri emeğin hiçbir şekilde görünmediğini söyledi. Özsökmenler, "Ev kadınları belli bir yaştan sonra eski enerjileri kalmıyor. Bu yüzden kadınların emeklilik haklarının olmalı. Hem kadın bağımsız olur hem de evine katkı sunmuş olur" dedi.

Erdoğan'ın Kürt sorunu ve çözüm sürecine dair sarf ettiği sözlere değinen Özsökmenler, çözüm sürecinin barışla sonuçlanacağı son aşamada Erdoğan'ın yeniden halkları savaşa sürüklediğini işaret etti. Özsökmenler, "Kadınların artık bu duruma 'dur' deyip barışın asıl sahipleri olarak diktatör olan Cumhurbaşkanına 'senin barış sürecini bozmaya hakkın yok' dememiz gerekiyor" diye konuştu. Toplantının ardından Özsökmenler, kendisine eşlik eden bir diğer aday Adem Özcaner ile birlikte Erciş Belediyesi çalışanlarını ziyaret etti.

'HADDİNİZİ BİLİN'

 

HDP Van Milletvekilleri seçim kapsamında çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyor. HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ve İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları, Hatuniye Mahallesi’nde seçim bürosu açılışına katıldı. Adana ve Mersin’de HDP bürolarına yapılan bombalı saldırılara sert tepki gösteren Botan, Kürt halkının bu saldırılara yabancı olmadığını, bu saldırıları '90’lı yıllarda iyi hatırladıklarını söyledi. AKP’ye çağrıda bulunan Botan, AKP’nin bu tür oyunlarından derhal vazgeçmesini isteyerek, "Bu yol ne insanı ne ahlaki nede vicdanıdır. Süleyman Soylu’yu iyi tanıyoruz, Bu adam kirliliklere bulaşmış, Tansu Çiller’in özel tetkikçisi idi. Şimdi de bunun öncülüğünde saldırılar yapılıyor. AKP terör ile arasına mesafe koysun ve bu kirli politikalarından vazgeçsin" dedi.

Gürpınar’da kaymakamlık tarafından muhtarların tehdit edildiği bilgisine ilişkin konuşan Botan, vali ve kaymakamların görevlerinden istifa ederek AKP’den aday olmalarını istedi. Botan, "Özellikle Gürpınar Kaymakamını buradan uyarıyoruz, Eğer kaymakam isen görevine göre davran yok değil isen bunu açıkla. Kimsenin haddine değil. Muhtarlarımızı toplayıp terörvari bir şekilde tehdit edip halkımızın iradesinde müdahale etmek kimsenin haddine değil. Buradan bunları kınıyoruz ve halkımıza çağrımızdır; bu hırsızlara, bu teröristlere ve ahlaksızlara karşı duyarlı olsun iradelerine sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ise, muhtarların Saray kaymakamlığınca tehdit edildiğini ifade ederek, "Muhtarlarımızın kaymakamlıkça tehdit edildiklerini duyduk. Kaymakamı devlet görevini yapmaya çağırıyoruz. Kendi görevini yap, sen AKP’nin il ya da ilçe yöneticisi değilsin. Bu halkın vergileri ile maaş alıyorsun, halkı tehdit etmek, halkın seçtiği muhtarları tehdit etmek senin görevin değil. Önce yerini bil, bunu ifşa ediyoruz halkı tehdit etmek senin işin değil, Kaymakamlıkça muhtarlara, 'kendinizi düzeltin yoksa size gösteririz’ tehditleri yapılmış" diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER