Demirtaş: Sarayın değil, halkın penceresinden bakacağız

Partisinin Adıyaman'daki mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Önümüzdeki üç hafta çok iyi değerlendirilmeli. Daha önce hiç gidilmeyen, gerekirse kapı kapı dolaşıp bir çaylarını içmeliyiz"çağrısında bulundu.

Demirtaş: Sarayın değil, halkın penceresinden bakacağız
 Partisinin Adıyaman'daki mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Önümüzdeki üç hafta çok iyi değerlendirilmeli. Daha önce hiç gidilmeyen, gerekirse kapı kapı dolaşıp bir çaylarını içmeliyiz"çağrısında bulundu. Demirtaş, sarayın değil, işçi ve emekçilerin penceresinden bakacaklarını söylerken, HDP Ankara Adayı Önder ise "Zulüm dayanışmayla savuşturulur. Barış da dayanışmayla geliyor" mesajını verdi.


Adana ve Mersin'den sonra Adıyaman'da da miting meydanını hınca hınç dolduran onbinlere seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kobanê düştü düşecek" sözlerini hatırlatarak, "Kobanê düşmedi AKP düştü düşecek" dedi. HDP'ye verilen her bir oyun AKP'nin sonunu getireceğini söyleyen Demirtaş, "Gün gelecek Ahmet Davutoğlu da HDP'ye oy verecek" diye konuştu.

HDP, Adıyaman'da Sakarya Caddesi'nde sıcak havaya rağmen on binlerce kişinin katılımıyla miting düzenledi. "Saldırılar boşuna, yıkacağız barajını başına" ve "Baraj var dediler yıkmaya geldik" yazılı dev pankartların asıldığı alanda bulunan DEM-GENÇ üyelerinin coşkusu da üst seviyedeydi. Kadınlar da mitinge yöresel kıyafetlerle katıldı.

FIRAT: TEK RAKİPLERİ HDP

HDP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Mir Dengir Fırat, HDP'nin barajı aşmayacağını söyleyen kesimlerin her yerde partilerine saldırmaya başladığını söyleyerek, "Hem HDP barajı aşamaz diyorlar ama karşılarındaki tek rakibin HDP olduğunu biliyorlar. Onun için saldırıyorlar. Onun için halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı TBMM'de namusu ve şerefi üzerinde ettiği tarafsızlık yeminini bir kenara atarak, AKP için çalışıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her yerde tarafsız olduğuna dönük söylemlerini hatırlatan Fırat, "Tarafsızlık söylemlerinin ardından 'istiyorsanız AKP'ye, istiyorsanız AK PARTİ'ye, istiyorsanız Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verin diyor. Evet, tarafsız bir şekilde tüm partilere oy istiyorlar. Artık o noktaya geldiler ki söyleyecekleri hiçbir söz kalmadı. Bahsettikleri tek şey dini siyasete alet etmektir" şeklinde konuştu.

DOĞAN: TANKLARINIZ, UÇAKLARINIZ YILDIRAMADI...

HDP Antep Milletvekili Adayı Celal Doğan ise konuşmasında şunları ifade etti: "Bugün 7'den 70'e bütün Adıyamanlılar ayakta. Sizleri kutluyorum. Halkın demokrasiden bahsetmemesi için Adıyaman'a bir meydan bile yapılmıyor. AVM'ler yapılarak halkın siyaseti konuşmasını engellemek istiyorlar. Bizim barajı geçmememiz için dua edenler artık il ve ilçelerde taşlarla saldırıyorlar. Sizin ağa dedeleriniz tank, uçak ve otomatik silahları ile bu halka saldırdı ama yıldıramadı. Sizin o küçük bomba düzenekleri mi korkutacak..."

ÖNDER: ZULÜM DAYANIŞMAYLA SAVUŞTURULUR

HDP Ankara Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, "Adıyamanlılar, bu yapılır mı? Buranın fotoğrafını Başbakan'a fotoşopla göstersinler yoksa kalbine iner kalbine" sözleriyle konuşmasına başladı. Adıyaman'da kurulan Komagen Uygarlığı'nın savaşılmadan kurulduğunu, savaşılmadan ayakta kaldığını ve savaşılmadan da yıkıldığı tek yer olduğunu söyleyen Önder, "Bu yüzden Adıyamanlılar barışın anlamını iyi bilirler. Onlar savaş dedikçe biz barış diyeceğiz. Zulüm dayanışmayla savuşturulur. Barış da dayanışmayla geliyor" dedi.

Önder, şöyle konuştu: "Ben buradaki bütün yurttaşımızı isim isim, köy köy, aile aile tanıyorum. Şimdi görüyorum ki, aramızda AKP'ye oy vermiş kardeşlerimiz var. Hoş geldiniz. Son iki seçimdir CHP'ye oy verdiğini sanıp AKP'ye oy veren kardeşlerimiz var. Hoş geldiniz. Misafir olmaya değil ev sahibi olmaya geldiniz. Yaşanan saldırılar karşısında bizim bu boynumuz kesilir ama eğilmez. Bir gün bile boynumuzu eğmedik. 12 Eylül'de halka zulüm uygulayanların çoğu AKP'de. 12 Eylül'de kurulan tezgahlardan geçenler ve çocukları bugün bu meydanda. Zulmün üstüne basarak özgürleşilir. Adıyaman bunu herkese gösterdi."

DEMİRTAŞ: 7 HAZİRAN'I DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sözlerine "Adıyaman Adıyaman olalı böyle bir meydan görmedi" diyerek başladı ve şunları söyledi: "Bu meydanda gönlü barış kardeşlik ve demokrasi ile atan herkesin bu ülkede hep birlikte eşit yaşayacağız diyene herkese selam olsun. Hepimizin yüreği kıpır kıpır atıyor, hepimiz 7 Haziran akşamını dört gözle bekliyoruz. Önümüzdeki üç hafta çok iyi değerlendirilmeli. Daha önce hiç gidilmeyen, gerekirse kapı kapı dolaşıp bir çaylarını içmeliyiz. Adıyaman böyle çalıştıkça ve destek verdikçe Türkiye'de çözüm bulamayacak bir şey yoktur."

'HESAP SORACAĞIZ'

HDP'ye ve faaliyetlerine olan saldırıların ve adil olmayan seçim çalışmalarına rağmen barajı aşacaklarını ifade eden Demirtaş, özellikle AKP'nin kale olarak nitelendirdiği Adıyaman'da onlara çok büyük bir ders vereceklerini kaydetti. Seçimin adil gitmediğini söyleyen Demirtaş, "Devletin kaynaklarıyla seçim çalışmaları yürütülüyor. Kendisi öylece tarafsız ki, bugüne kadar oy isteyen partinin ismini bile dile getirmiyor. O kadar hassas ki beyefendi. Gönlünde yatan bir aslan varmış. Biz 7 Haziran'da o aslanı kediye çevireceğiz ve kediyi de 7 Haziran'da göreceğiz. Meydanlara çık demiyoruz. Sen meydanlara çık ki Türkiye yalancı görsün, sen meydanlara çıktığınca halk senin gerçek yüzünü görüyor. Kendi paranla çık halkın parasıyla değil ama. Cumhurbaşkanı olman anayasayı tanımama hakkı tanımıyor sana. Kul hakkı yiyorsun. 7 Haziran'da bunların hepsinin hesabını, hakkını soracağız. Seçime harcadığın halkın parasının hesabını sana soracağız" diye konuştu.

'AKP DÜŞTÜ DÜŞECEK!'

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kobanê düştü düşecek" sözlerini hatırlatan Demirtaş, şunları kaydetti: "Kobanê düşmedi AKP düştü düşecek. Paralarınızla devletin imkanlarıyla beslediğiniz o tecavüz ordusunu insanlık düşmanı barbar ordusu IŞİD çeteleri Kobanê'de düştü ve inşallah sen de düşeceksin. Ellerindeki bütün baskı imkanlarını kullanıyorlar. Mersin ve Adana'da bombalı saldırı düzenlendi. Kılpayı bir facianın eşiğinden dönüldü. Cumhurbaşkanı daha bir geçmiş olsun, kınıyorum bile demedi. Ülkenin Cumhurbaşkanı onun kafasından geçen de buydu. Bundan memnuniyet duyduğu için geçmiş olsun demeyi gerek duymadı. 77 milyonun Cumhurbaşkanı'yım, başkanıyım dediğin zaman bile yalan söylüyorsun. HDP de bu 77 milyonun içerisinde değil mi? Biz böyle bir Cumhurbaşkanı'nı görmek istemiyoruz ve Başkan olmanı da istemiyoruz ve yaptırmayacağız da. Senin hakaret ettiğin ve yok saydığın bütün halklar senden de hesap soracaktır."

'SARAYIN DEĞİL, İŞÇİ VE EMEKÇİNİN PENCERESİNDEN BAKACAĞIZ'

Parlamentoda ilk işlerinin yeni bir anayasa çıkarmak olacağını dile getiren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Esnaf, işçi, işsiz, genç, yaşlı, emekli ve emekçi, herkesimi kapsayacak bir anayasa olacak. Özellikle genç arkadaşlar, gençlik hep bir potansiyel bir tehdit olarak görüldü. Hep bir suçlu pozisyonundaydı. Gençler ya asgari ücret ya taşeron ya da sigortasız çalıştırılıyor. Çiftçi yurttaşlarımız keza aynı şekilde öyle. Adıyamanlıların işsiz ve aç kalmaları utanç verici bir durum. Urfa ve Adıyaman tek başına Ortadoğu'yu geçindirebilirler. Pamuk destekleme primleri devlet tarafından hala yatırılmış değil. Eski borçlardan dolayı DEDAŞ ile devlet birlikte elektrik borcu konusunda çiftçileri mağdur etmek için çabalıyorlar. Hükümet seçim öncesi yapmayı riskli bulduğu bu açıklamayı seçim sonrası yapmayı düşünüyor. Bari seçim öncesi çiftçinin alacaklarını şimdi öde. Erkek ve kadınlar çalıştıkları aynı yerde bile eşit ücret alamıyorlar. Burası Komagene insanlığının ilk geldiği yerlerdir ve bu topraklar hala aç perişan bir halde. Ya sarayın penceresinde ya da işçinin, emekçinin, fakirin penceresinden bakacağız. Biz ikincisini tercih ediyoruz. Bizler HDP olarak hep sizlerin yanında olacağız."

'HDP ÜLKEYE DÜĞÜN HAVASI GETİRECEK'

HDP'ye verilen her bir oyun AKP'nin sonunu getireceğini söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu: "Belki bir oyunuzla ülkenin geleceğini belirleyeceksiniz. Mutlaka sandığa gidin. HDP 7 Haziran'da bütün ülkeye düğün havası getirecektir. 'Yalan ve iftira siyasetini artık bu toprakları kabul etmiyoruz' demenin yolu HDP'ye verilecek oydur. Ben de Müslümanım, fakat benim üzerimden inancımı sorgulayamazsın. Bana dinsiz dediler. Kendine Müslümanım diyen birisi başka bir Müslümana kafir der mi? Bu suç mu veya o kişiyi dinden çıkartır mı, çıkartmaz mı? Eline Kur'an-ı Kerim'i almış seçim için bir pazarlmacı gibi meydan meydan dolaşıp oy dileniyor. Bunun cezasını 7 Haziran'da vereceksin. Kirli din pazarlığının ve tüccarlığını oya dönüşmeyecektir. Kur'an-ı bu kadar çirkince dine alet etmenin hesabını vereceksin. Kobanê'nin, Roboski'nin hesabın vereceksin. Bu ülkenin Müslümanlarının vicdanlarına güveniyorum. Dinimiz sizin aletiniz ve oyuncağınız değildir. Bunların çirkinliklerini yüzlerine vurduğumuzda artık bu ülkede barış ve huzur içinde yaşayacağız."

'TÜRKİYE BELADAN KURTULACAK'

Demirtaş, konuşmasını şöyle bitirdi: "Bizim sağduyuluğumuz yapılan bütün provokasyonları boşa çıkartık. Ağrı, Mersin ve Adana'da hepsi boşa çıktı ve 7 Haziran'a kadar bu provoksyonalara da gelmeyeceğiz. Onun zulmünden bıkmış olanlar, her gün onun öfkeli suratını görenler, onun o suratını 7 Haziran'da görmek için gelin oyunuzu HDP'ye verin. Türkiye bu beladan da kurtulacaktır. Gün gelecek Ahmet Davutoğlu da HDP'ye oy verecek. Şu ana kadar kendisi HDP'ye, bize kulak vere vere HDP'li oldu. O da kararsız. Bizi dinleye dinleye o da yola geliyor. Bakanlar Kurulu'nu toplamana bile izin vermiyor. Az kaldı. Sen de 7 Haziran'a kadar HDP'li olacaksın. Ahmet Hoca biz kaybedersek sen de kaybedersin, bunun için gelsen de HDP'li ol. Örgütlü bir gençlik ile Adıyamanlılar parlamentoya gireceğiz." / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER