HDP'ye bombalı saldırılar Adana'da protesto edildi

HDP Adana ve Mersin İl örgütlerine yönelik bombalı saldırıları HDP Adana İl Örgütü önünde binlerce kişi tarafından protesto edildi.

HDP'ye bombalı saldırılar Adana'da protesto edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana ve Mersin İl örgütlerine yönelik bombalı saldırıları HDP Adana İl Örgütü önünde binlerce kişi tarafından protesto edildi.

HDP’nin çağrısıyla yapılan yürüyüşe,  Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), Adana Tabip Odası, Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Halkevleri destek verdi.

HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, yapılan saldırının arkasında hükümetin kendilerine yönelik düşmanca söylemleri olduğunu belirtti. Süleyman Soylu ve Yalçın Akdoğan’ın HDP’yi hedef gösteren sözlerine tepki gösteren Turan, “Duvarları yıkılmış binayı göstererek ‘İşte eseriniz. Bu tabloyla gurur duyuyor musunuz? Bombalamaya çalıştıkları bizim demokrasi ve eşitlik mücadelemizdir” diyen Turan, bu saldırının kendilerine halklarla daha fazla kenetlenmeleri gerektiğini gösterdiğini belirterek 7 Haziran’da AKP’ye güçlü bir tokat atacaklarını söyledi.

Adana-Protesto-2--19-Mayıs-2015

Beştaş: Tek tesellimiz can kaybının olmaması

Bombalı saldırının üzerinden 27 saat geçtiğini hatırlatan HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, emniyetin elinde herhangi bir failin bulunmasını eleştirdi.

Beştaş şöyle konuştu: “27 saattir Emniyet ne yapıyor. Bir araba parti binasının önüne gelmiş. Yukarı çiçek bırakıp gitmiş. Bize diyorlar ki kameraları izliyoruz. Kameraları izlemek yarım saat sürer.” Failler bulunmadığı takdirde failin hükümet olacağını dile getiren Beştaş, yapılan saldırının katliama yönelik olduğunu belirterek “Tek tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER