'HDP'nin barajı aşması AKP'nin felaketi olacak'

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla halkla buluşmaya devam ediyor. Adayların yoğun ilgi gördüğü ziyaretlerde, AKP'nin sorumlusu olduğu saldırılar da protesto edildi.

'HDP'nin barajı aşması AKP'nin felaketi olacak'
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla halkla buluşmaya devam ediyor. Adayların yoğun ilgi gördüğü ziyaretlerde, AKP'nin sorumlusu olduğu saldırılar da protesto edildi. HDP'ye farklı kesim ve partilerden katılımlar da sürüyor. AKP Van Milletvekili Adayı Ömer Çaha'nın yakınları ve akrabaları da HDP'ye geçti.


AMED

HDP'nin seçim çalışmaları kapsamında Amed'in Çınar ilçesinde düzenlenen mitinge, HDP Amed milletvekili adayları Feleknas Uca, Ziya Pir ve Edip Berk'in yanı sıra Sakine Cansız'ın kardeşi Metin Cansız katıldı. Adaylar ilçe girişinde karşılanarak, konvoyla ilçe içinde tur yaptı. DBP ilçe binası önünde yapılan mitingde, "Sarayların adaleti olmaz, ayakkabı kutularıyla kalkınma olmaz, ihalecilerle halkın partisi olmaz", "Ne diktatör ne paşa, ver oyunu Demirtaş'a, sen de insan gibi yaşa" pankartları asıldı.

Sakine Cansız'ın kardeşi Metin Cansız halkı selamlayarak, "Yüreğinin yarısını burada bırakan Sakine ve Mazlum'dan selam getirdim. Hilelere, baskılara boyun eğmeyen, zulme göz yummayan Seyit Rıza'nın memleketinden, torunlarından, yoldaşlarından selam getirdim" dedi.

HDP Amed Milletvekili Adayı Ziya Pir ise HDP'nin bayrağında yer alan ağacın bir Ortadoğu ağacı olduğunu ve tüm halkları temsil ettiğini söyledi. Ağacın altında birleşen halkları kıskananların olduğunu söyleyen Pir, "Bizi görünce çıldırıyorlar, kafayı yiyorlar. Hakkari'de gencecik çocukları ölüme gönderecek kadar içleri kararmış bunların. O askerler bizim evlatlarımızdır, bizim gençlerimizdirler. AKP'nin ve yandaşlarının maskesi bu bölgede düştü, artık hiçbir Kürt onların kirli oyunlarına kanmıyor" diye konuştu.

HDP Amed Milletvekili Adayı Edip Berk de HDP'ye oy verenlerin Türkiye ve Ortadoğu'da insanların özgürlüğü için mühür vuracağını dile getirerek, "Cumartesi Anneleri'nin yakınlarının kemiklerine ulaşmalarını sağlayacaksınız. Çınar'da kaybedilen insanların katillerini bulacaksınız. HDP'ye oy verirseniz, yarın mecliste hakikatleri araştırma komisyonu olarak Ergenekon'dan hesap soracaksınız" diye konuştu.

HDP Amed Milletvekili Adayı Feleknas Uca ise seçim bürolarına yapılan saldırıları kınayarak, "Unutmasınlar, mezarımızı kazıyorlar ama kendileri o mezara düşecekler. Önderimiz özgür kalsın diye mücadelemizi daha da güçlendireceğiz. Meclis'i kadının rengiyle, Kürdistan'ın rengiyle süsleyeceğiz. Savaş dillerini değiştireceğiz" dedi.

AKP'Lİ ADAYIN YAKINLARI HDP'YE GEÇTİ

VAN

Türkiye'nin çeşitli noktalarından HDP'nin seçim bürolarına artan saldırılar AKP'nin çevresini boşaltıyor. Geçtiğimiz günlerde AKP'den istifa eden çok sayıda seçilmişin HDP'ye geçtiği Van'da, bu kez de AKP Van Milletvekili Adayı Ömer Çaha'nın yakınları ve akrabaları HDP'ye geçti. Erciş ilçesinin Çatakdibi (Zortil) Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Selçuk Aladağ, "Evinize hoş geldiniz. Siz geldikçe bizler güçleniyoruz. Siz geldikçe eviniz daha çok büyüyor" dedi. HDP Van Milletvekili Adayı Adem Özcaner ise "Dileriz ki, sizlerin katılımı bütün Kürt halkına öncülük sağlar ve herkes HDP çatısı altında toplanarak güçlenir. Size müjdemizdir, HDP her geçen gün büyüyor" dedi.

Konuşmanın ardından söz alan köylülerden Muzaffer Çaçan, bütün Kürt halkının toplanacağı çatının HDP olacağını belirterek, herkesi HDP'ye destek vermeye çağırdı. Ahmet Çaçan ise "Bizler kendi ailemize geldik. Bu durumdan çok memnunuz" dedi

Törenin ardından HDP Van milletvekili adayları Adem Özcaner ve Yurdusev Özsökmenler, esnaf ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. Kanzak (Kirkdegirmen) Mahallesi Arnês mezrasını ziyaret eden Özcaner ve beraberindeki heyet, burada Seyit Haşim Arvasi'nin evine misafir oldu. Burada konuşan Özcaner, Kürtlerin bugün dindarıyla sosyalistiyle ittifak içinde olduğunu dile getirerek, kimsenin din üzerinden Kürtleri kullanmasının mümkün olmadığını kaydetti. Özcaner, "AKP'nin seçim propagandasına malzeme yapıldığı Kürtçe mealli Kuran bile arkadaşlarımız tarafından 5 yıl önce basılıp dağıtılıyordu. Hutbelerde Kürtçe hutbe okunmasının yasak olduğu bir yerde Kuran'ın Kürtçe basılmasının bahsedildiği gibi bir karşılığı olmaz" değerlendirmesini yaptı.

Özcaner'in ardından söz alan Seyit Haşim Arvasi ise Cumhuriyet döneminde 8 seyit dedesinin rejim tarafından idam edildiğini söyleyerek, günümüz siyasetinde eline Kur'anı alarak siyaset yapanların, insanlık düşmanı DAİŞ'i savunanların İslamiyet'te yeri olmayacağını dile getirdi.

HDP'lilerin çalışmaları köy ve taziye ziyaretleri ile sürdü.

'AKP'NİN FELAKETİ OLACAĞIZ'

ERZURUM

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'un Şenkaya ilçesi ve mahallelerinde ziyaretler gerçekleştiren HDP Erzurum Milletvekili Adayı Sebahat Işıklı'ya HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel de eşlik etti. İlçe girişinde konvoyla karşılanan HDP'liler, Kosor Mahallesi'ne geçti. Burada konuşan HDP adayı Işıklı, HDP öncülüğünde bir halk devriminin gerçekleşeceğini belirterek, yıllarca iktidar partileri tarafından ötekileştirildiklerini vurguladı.

HDP'nin çıktığı yeni yolda Türkiye ve Kürdistan'ı birleştireceğini belirten Sebahat Tuncel ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplu açılışlar adı altında AKP'ye oy topladığını vurguladı. Tuncel, "Halkların Demokratik Partisi yeni bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculukta Türkiye'yi Kürdistan'ı birleştiriyor, bu yolculuk halklara eşitlik özgürlük getirecek. HDP dünyada başka bir yaşam arayanların Türkiye'de başka bir yaşam arayanların partisidir. AKP saltanatı sarsılmasın diye bizim barajı aşmamızı istemiyor. Çünkü, Tayyip Erdoğan'ın saltanatı sarsılacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "HDP barajı aşarsa demokrasi açısından bir felaket olur" sözlerini hatırlatan Tuncel, "HDP barajı aşarsa onlar için felaket olacak. AKP iktidar olamayacak. Tayyip Erdoğan başkan olamayacak. O sarayda rahat uyuyamayacak. Partimizin yükselişi hazmedemeyenler seçim bürolarımıza ilçe bürolarımıza saldırıyorlar daha dün üst üste iki bombalı saldırı oldu. AKP, HDP'nin baraj altında kalması için elinden geleni yapıyor" vurgusu yaptı.

Konuşmanın ardından HDP'liler, Paşalı ve Tetirkoç mahallerini ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi. Sıcak ve samimi sohbet havasında geçen konuşmalar esnasında yurttaşlar Tuncel ile fotoğraf çektirmek için adeta kuyruğa girdi.

AĞRI

HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana ve Berdan Öztürk, Taşlıçay ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Büyük ilgi ile karşılanan adaylar halkın sorunlarını dinlerken, ziyaretler esnasında konuşan Leyla Zana, devletin bu güne kadar genelde Kürdistan özelde Ağrı'ya hiçbir yatırımın yapmadığını dile getirdi. Zana, "Bunlar bu güne kadar bu topraklara hiçbir yatırım yapmadılar. Şimdi de gelip sizden oy istiyorlar. Siz onların yalanlarına kanmayın. Sizin 7 Haziran'da verdiğiniz her bir oy sizin çocukların geleceğini şekillendirecektir" dedi.

Berdan Öztürk ise AKP'nin her gün farklı bir provokasyonlar peşinde olduğunu kaydetti. AKP'nin bu güne kadar halktan alıp kendine saraylar yaptığının altını çizen Öztürk, "Onların altın varakları var ama halk aç. Bu güne kadar onlar bize hep söz verdiler ama bize hiçbir şey yapmadılar. Bu seçim yüzyıllık fırsattır. Kürt halkı bu fırsatı çok iyi kullanması gerekir. Sistemin Kürtlere bakış açısı hiç değişmedi. Yüzyıl önce ne ise bu gün de aynıdır. İnanıyorum ki bu seçimde Ağrı halkı sesi ve rengi ile tüm barajları yıkacaktır" diye konuştu.

HDP Ağrı milletvekili adaylarından Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan ise Patnos'a bağlı Hisar, Nanecani, Garisa, Çakırbek, Becare, Acini, Hasandolu, Kokun köylerinde ziyaretlerde bulundu. Gittikleri her yerde halk adaylara sevgi gösterisinde bulundu. Görüşmelerde konuşan Taşdemir, karanlık güçlerin HDP'yi kirli oyunlar ile barajın altında bırakmak istediğini vurguladı. Taşdemir, "HDP her gün güçleniyor. Ama bunu gören karanlık güçler engel çıkarmak istiyorlar. Her şeye rağmen biz sağduyu ile bu seçimleri gerçekleştireceğiz. Biz onların yapmak istediği karanlık bir ülkenin olmaması için elimizden geleni yapacağız. Ve yeni yaşam şemsiyesi altında her kesimi meclise taşıyacağız" dedi.

BİTLİS

HDP Bitlis milletvekili adayları Zeynel Omay, Mizgin Irgat ve Celadet Gaydalı seçim çalışmaları kapsamında Tatvan ilçesinde esnafı gezdi. Cumhuriyet Caddesi'nden başlayan adayları esnaf sıcak karşıladı. Ziyaretlerde adaylarla konuşan Vural Uçar isimli esnaf, "AKP ne yüzle bizden oy istiyor. Bu ülkede Soma var, Roboski var, adaletsizlik var, eşitsizlik var, hırsızlık var. Ne gerekçe ile hangi yalan vaatlerle bizden oy isteyecekler" diyerek, tepki gösterdi.

'BARIŞIN YOLUNU AÇAN ÖCALAN'DIR'

MARDİN

HDP Mardin milletvekili adayları Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Artuklu ilçesine bağlı Yalım (Misuriyê) Mahallesi'nde HDP seçim bürosu açılışına katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Musa Alkan ve Artuklu Belediyesi eşbaşkanlarının da katıldığı açılışa, yüzlerce kişi katıldı. Açılış öncesi yerel sanatçıların çaldığı müzikler eşliğinde uzun süre halaylar çekilirken, HDP'li adaylar da yurttaşlara katılarak halaya durdu.

Açılışta konuşan Sancar, seçimlerde barış dersi vereceklerini dile getiren Sancar, "Bu topraklar barışın nasıl savunulduğunu gösteriyor. Bürolarımıza saldırıyorlar, yoldaşlarımızı ve arkadaşlarımızı öldürmeye kalkıyorlar. Biz onlara diyoruz, demokratik yarış ve siyaset nedir ve öğrenmek istiyorsanız, Kürdistan'a gelin, Mardin'e gelin. Sizin her attığınız bombaya karşı diyeceğiz ki; adil barış yolundan ayrılmacağız. Biz biliyoruz ki, bu barışın yolunu açan Başkan Öcalan'dır" diye konuştu.

Sancar ve beraberindekiler buradan da Artuklu ilçesi Savurkapı Mahallesi'nde bulunan Babilsor Park'ında HDP ve Arap halkının birlikte düzenlediği seçim şölenine katıldı. Sancar ve beraberindekiler Arap halkı tarafından büyük bir coşku ile karşılanırken Sancar, yurttaşlarla birlikte Arap halkına özgü Rihanî halayını çekti. Daha sonra Arap halkına hitap eden Sancar, konuşmasını Arapça sürdürdü. Devlet ve iktidarların halkları birbirine kırdırdığını söyleyen Sancar, hep birlikte özgürlük ve demokrasi geliştirerek huzurlu bir yaşam inşa edeceklerini kaydetti.

Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesine bağlı Ilısu köyünde (Germaw) seçim çalışmaları kapsamında şölen düzenlendi. Ilısu Anadolu İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen şölene partililerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Şölende sık sık, ''Biji Serok Apo'', ''Biji Berxwedana Kobanê '' sloganları atıldı. Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçılar sahne aldı.

'PADİŞAHLIK HAYALİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ'

ELAZIĞ

HDP Elazığ milletvekili adayları Türkan Bingöl ile İbrahim Bingöl, Palu ilçesine bağlı Kum Ocağı işletmesi, Beltaşı beldesi ve Soğana ile Kasil köylerinde ziyaretler gerçekleştirdi. Yoğun ilgiyle karşılaşan adaylar, halkın sorunlarını dinledi. HDP projelerini ve yürüttükleri mücadeleyi anlatan adaylar, destek istedi. Yazıkonak Beldesi'nde ise esnaf ziyaretinde bulunan HDP'li adaylar Orhan Demirbağ ile Ali Cemal Zülfikar ve Türkan Bingöl ile İbrahim Bingöl, akşam saatlerinde de Yazıkonak Halk Pazarı'nda yapılan mahalle mitingine katıldı.

Etkinlikte konuşan Zülfikar, "AKP hükümeti bu halka vaat edecek bir şeyi kalmadığı için kendi iktidarını elde tutmak için iç güvenlik yasasıyla halkı sindirmeye çalışıyor. Bu 13 yıllık iktidarı boyunca 7 Alevi çalıştayı gerçekleştirmiş ama hala alevi sorunu çözmemiştir" diye konuştu. HDP'li aday İbrahim Bingöl ise HDP'ye yönelik saldırıları kınarken, diğer bir aday Orhan Demirbağ ise "Ya AKP kazanıp kendi padişahlık sistemini getirecek ya da bizler HDP olarak barajı aşarak onların padişahlık hayallerini kursaklarında bırakacağız" dedi.

Konuşmaların ardından halk, Sanatçı Hozan Diyar'ın sahne almasıyla halaya durdu.

ŞIRNAK

HDP İdil İlçe Örgütü, Atakent Mahallesi'nde seçim şöleni düzenledi. Atakent Mahallesi'nde düzenlenen şölene İdil Belediyesi eşbaşkanları, ile yüzlerce kişi katıldı. "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının atıldığı şölende, yurttaşlar uzun süre çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. Şölende kısa bir konuşma yapan HDP İlçe Eşbaşkanı Ramazan Vesek, HDP'ye yönelik saldırıları kınarken, bu tür baskıların kendilerini hiçbir zaman yıldırmayacağını, aksine daha çok mücadeleye sevk edeceğini ifade etti. HDP'nin baraj sorunun olmadığını kaydeden Vesek, "Daha çok oy alabilmek için köylere kadar evleri teker teker gezip çalışma yürüteceğiz ve bu saldırıları boşa çıkaracağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şölen, yerel müzik gruplarının verdiği konserle son buldu.

BİNGÖL

Bingöl'de HDP Milletvekili Adayı Hişyar Özsoy, Yenişehir Mahalle Gençliği tarafından Muhabbet Çay Evi'nde verilen kahvaltıya katıldı. Burada konuşan Özsoy, seçimlere sayılı günler kaldığını hatırlatarak, gençlerin çalışma temposunu arttırarak çalışmalara katılması gerektiğini söyledi. Yapılan kahvaltının ardından gençler ile HDP adayı Özsoy, mahallede seçim çalışmasına çıktı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER