Diyarbakır Silvan'da 4 gözaltı

Amed'in Silvan ilçesinde düzenlenen polis baskınlarında 4 kişi, gözaltına alındı.

Diyarbakır Silvan'da 4 gözaltı
 Amed'in Silvan ilçesinde, Yenişehir ve Feridun mahallelerinde DBP İlçe Eşbaşkanı Barış Gülenyüzlü ile birlikte 5 ayrı adrese sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Polislerin aramalar sırasında evlerdeki eşyaları dağıttığı belirtilirken, İbrahim Dulkadir, Mehmet Şirin Yaş, Şirin Değiş ve Mustafa Binen gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi Silvan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Mustafa Binen'in babası Vahyettin Binen, sabah saat 4.00 sıralarında çok sayıda polisle evine baskın yapıldığını belirterek, "Kapı ve pencerelere vurdular. Bende kafamı çıkardım pencereden kafama silah dayadılar. Kapıyı kıracaklardı, bende kapıyı açtım. Herkes uyandı. Kadın ve çocukların da kafalarına silah dayadılar" dedi. 

Polislere durumu sorduğunda kalkanla darp edildiğini ifade eden Binen, evinin dağıtıldığını, evinin avlusunda topladığı hurdaların içi ve bahçede bulunan kümeslerin içinin dahi arandığını kaydetti. Binen, herhangi bir isim sormadan direk oğlu Mustafa Binen'i ellerini arkadan kelepçeleyerek götürdüklerini ifade etti. 

DBP İlçe Eşbaşkanı Barış Güleryüzlü ise, polislerin evinde yeğeni Müslüm Tayar'ı aradıklarını belirterek, yeğeninin evde olmadığını söylemesi üzerine polislerin evden ayrıldığını söyledi. 
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER