Demirtaş: 'AKP'nin çılgınlığını durdurmak ülkeyi sevmektir'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş İstanbul’da konuştu. Demirtaş, AK Parti’yi eleştirerek “Ülke sadece AKP yöneticilerinin vatanı değil, hepimizin ortak vatanıysa bu vatanın iyiliği için çalışmak hepimizin boynunun borcudur. Bugün AKP’nin çılgınlığını durdurmak ülkeyi sevmektir” dedi.

Demirtaş: 'AKP'nin çılgınlığını durdurmak ülkeyi sevmektir'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ümraniye'de düzenlenen mitinge katıldı. AKP'nin kendisini desteklemeyen herkese düşmanca yaklaştığını vurgulayan Demirtaş, "Biz bu ülkenin kötülüğü için değil, AKP'nin kötülüğünü temizlemek için çalışıyoruz. Hepimiz, güzel günleri özledik. Türkiye artık sevinmeyi hak ediyor" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, Ümraniye Meydanı'nda HDP İstanbul 1. bölge milletvekili adaylarının da katılımıyla halkla buluştu. 

Coşkulu binlerce kişinin katıldığı ve halay çekilip dans edilen mitingde, alanın güvenliğini de kadınlar sağladı. Mitingde, HDP İstanbul 1. bölge milletvekili adayları tanıtıldı. HDP il eşbaşkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu, halkı selamlayarak, seçim çalışmalarına son güne kadar devam edilmesini istedi.

'BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJIMIZ UMUT OLACAK'

Demirtaş, "Bizler HDP, bizler Meclis'e", "Biji Serok Apo", sloganları, zılgıt ve alkışlar eşliğinde halkı selamladı. Demirtaş, halka hitap ederek, "İnşallah sizin bu dayanışma duygunuz 7 Haziran'da seçimlere yansıyacak ve 7 Haziran akşamı ülkemiz aynen bu coşkuyla dolacak. Çok şükür ki, HDP var. İşte bu renkli fotoğraf Türkiye'nin gerçek fotoğrafı. Kim ki bu toplumu tek renk haline getirmeye çalışırsa o kaybeder. Ülkemiz böyle güzeldir. Çok şükür bu bahçeyi koruyan sizler varsınız" dedi.

HDP'nin Türkiye'ye taşıdığı kardeşlik ve barış mesajının seçim sonrası da ülkede umut olmaya devam edeceğini dile getiren Demirtaş, "Mevcut iktidar şunun farkında değil; Allah'ın verdiği nimetleri ne kadar çok paylaşırsanız o kadar güzel olur" dedi. AKP'ye seslenen Demirtaş, "Güçlü olmanız her konuda haklı olmanız anlamına gelmez. AKP her şey bizim olacak diyor, ülkenin sahibi biziz, diyorlar. Eğer ülkenin nimetlerini etrafınızdaki müteahhitlere peşkeş çekerek bu kadar insanı aç bırakırsanız orada adalet olmaz. AKP devletin gücünü ele geçirdi, şimdi de 'bana oy vermeyenin canı cehenneme' diyor" diye konuştu. 

Demirtaş, şöyle devam etti: "Ülkedeki herkes 'benim devletim', 'benim mahkemem', 'benim medyam, basınım' diyebilmelidir. Ama maalesef her yer AKP'nin elinde. Adaletsizlik burada başlıyor işte. Bugün mahkemeye düştüğünde orada adalet bulacağınıza dair içiniz rahat mıdır? Değil. Çünkü bu ülkede adalet sistemi çökmüştür. Bir ülkede adalet sistemi çökmüşse devlet sistemi çökmüştür. Şu an da AKP'nin baskısı altında olan yargıçlar var. Bir gazeteci AKP'yi eleştirdi diye işinden atılabiliyor. Rektör olabilmeniz için AKP'li olmanız gerekiyor. İşte bunların hepsi güç zehirlenmesidir." 

AKP'YE OY VERENLERE DE SESLENDİ

AKP'nin güç zehirlenmesi yaşadığını vurgulayarak, halkın 7 Haziran'da sandıklarda "Hayır, güçlü değilsin" mesajı vereceğini belirten Demirtaş, AKP'ye oy vermiş muhafazakarlara da, "Ben biliyorum ki sizler AKP'ye ülkeye adalet getirisin diye oy verdiniz. Maalesef AKP İslam'ın da adaletini kirleterek tüm bu pisliklere bulaştı. Şimdi bunu hesabını sizler soracaksınız" diye seslendi.

Demirtaş, "İslamiyet eline alıp kendine oy toplamak için kullandığın Kuran, yolsuzluğun üstünü örtün demez hırsızlığı hoş görmez" diyerek, şunları kaydetti:

"Sizler, tertemiz yüreğiyle inanarak AKP'ye oy vermiş birçok insan o kadar mahcup oldular ki, oy verdiğine. Sarayın etrafındakilere bir bakın bir tane yoksul yok. Tamamı odalar dolusu para kazandılar. Peki ben soruyorum Burada esnaf kardeşime günde 12 13 saat çalışıyorsun ve 100 sene daha çalışırsan trilyoner olabilir misiniz? Olamazsınız. Çalmadan haram yemeden bu parayı nasıl kazanıyorlar. Şimdi tüm bu adaletsizlikleri düzeltmemiz lazım. Biz bu ülkenin kötülüğü için değil, AKP'nin kötülüğünü temizlemek için çalışıyoruz."

'FELAKETE İZİN VERMEYECEĞİZ'

AKP'yi "freni boşalmış kamyona" benzeten Demirtaş, "Biz ülkemizi sevdiğimiz için AKP'yi durduracağız" dedi. Demirtaş, "AKP'yi eleştirmek bile vatan haini. Bizi vatan hainiyle itham ediyorlar. Biz insanların köyünü mü yaktık, hırsızlık mı yaptık, ki vatan haini olalım? Biz insan gibi ülkemizde yaşamak istedik. Allah'ın huzurunda bin defa söyledim; bizler bu ülkede asla diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Ülkeyi felakete sürüklemeye izin vermeyeceğiz. Ve inşallah barajı da aşacağız ve Türkiye'de rahat bir nefes alacak. Ve iyi ki HDP var, iyi ki barajı aştılar diyecekler" diye konuştu. 

'KASA YANLIŞ KİŞİLERDE'

Kadınlara "sizler, yaşamın kaynağısınız" diye hitap eden Demirtaş, "Toplumun yarısı da sizlersiniz. Sizi hep yok saydılar. Kadın ve erkek eşittir demeyi günah olarak kabul ettiler. Kusura bakmasınlar yüce Allah kadınları erkeklerin ayağını yıksın diye yaratmadı" dedi. Gençlere de, "Gençlik başa çıkılacak değil başa çıkarılacak kesimdir" diye seslenen Demirtaş, "Sizler işsizseniz ya da çalıştığınız işe taşeron köleliğe sizleri mahkum ediyorlarsa bu sizin kaderiniz değil. Bizim yaşadığımız ülke yoksul bir ülke değil. Dünyanın en zengin ülkelerinden ama işsizliğin en çok olduğu ülkelerden. Bu bir kader değil üç kağıtçılıktır. Siz ürettiğiniz için bu ülke var. Hazineyi siz dolduruyorsunuz. Mesele, kasanın anahtarının yanlış kişilerde olması. Bunu düzelmemiz lazım" diye konuştu. 

'GÜZEL GÜNLERİ ÖZLEDİK'

Bursa'da direnişte olan metal işçilerine de selam gönderen Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bütün metal işçilerinin yanındayız. Haklı bir mücadele yürütüyorlar. Sizler de onları yalnız bırakmayın, onların sesine ses katın.

Kimseye haksızlık yapmadan bu topraklarda insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamaya ihtiyaç var. Hepimiz, o güzel günleri özledik. Türkiye artık sevinmeyi hak ediyor. Türkiye artık geleceğinden korku duymadan akşamları rahat bir şekilde yastığını başına koymayı hak ediyor. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. Az kaldı önümüzde kısa bir süre var. Siz başarırsanız biz de başaracağız."

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER