Samsun'da yaşayan Çerkezler: oyumuz artık HDP'nin!

Aşağı Çerkezler köyünde yaşayan Çerkezler; “Şimdiye kadar hep AKP’ye oy verdik ama tövbe artık onlara oy yok. Bizim çektiklerimizi Karadeniz’in dili olsa da anlatsa” diyerek diğer partilere olan tepkilerini dile getirdiler

Samsun'da yaşayan Çerkezler: oyumuz artık HDP'nin!
 HDP’nin yeni yaşam daveti, Karadeniz’de, Çerkez halkında da kabul görüyor. Aşağı Çerkezler köyünde yaşayan Çerkezler; “Şimdiye kadar hep AKP’ye oy verdik ama tövbe artık onlara oy yok. Bizim çektiklerimizi Karadeniz’in dili olsa da anlatsa” diyerek diğer partilere olan tepkilerini dile getirdiler.

ANF olarak Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Aşağı Çerkezler köyünde seçimin nabzını tuttuk..

‘HDP’NİN SÖYLEMLERİNİ BEĞENİYORUM’

Samsun’un Aşağı Çerkezler köyün de doğup büyüyen Hatice Ceylan, “Şimdiye kadar hep AKP’ye oy verdim ama artık vermeyeceğim. Bizim köyümüzde genç kalmadı hükümet yüzünden, bizim burada eskiden ektiğimiz ürün para ederdi, şimdi etmiyor herkes çalışmaya dışarıya gitti. HDP’nin söylemlerini beğeniyorum bir kez deneme amaçlı oyumu vereceğim” dedi.

‘AKP’YE İNANDIK OY VERDİK ARTIK VERMEYECEĞİZ’

Yıllardır hep AKP’ye oy verdiğini dile getiren Dursun Cür, “Bizler Çerkezler olarak burada en on köy varız. Konuştuğumuz bir dilimiz kaldı bütün kültürel özelliklerimizi kaybettik. Kafkaslara gitsek orada yabancı kalırız. Kürtler Kültürel özelliklerini korudular, bizler koruyamadık. Karadeniz’in dili olsa da bizim çektiklerimizi anlatsa size. AKP’ye inandık oy verdik ama artık vermeyeceğiz, dilimiz, kültürümüz, toprağımız, suyumuz için HDP’ye oy vereceğiz.”

“HDP lafı dolandırmadan söylüyor, o yüzden de güveniyoruz onlara. Çitçilikle geçiniyorduk eskiden ama şimdi geçinemiyoruz. Erdoğan buraları mahvetti. Ne suyumuz kaldı nede başka bir şeyimiz HDP’ye güveniyoruz, onlar bizi ancak AKP’den kurtarır. Bütün Çerkezlerde HDP’ye oy versin buradan söylüyorum.”

‘CHP’YE OY VERDİM ARTIK TÖVBE, OYUM HDP’NİN’

Fadime Turgut bizler Çerkez’iz ama ne dilimiz kaldı nede yaşantımız: “Şimdiye kadar hep CHP’ye oy verdim ama bu saatten sonra tövbe onlara oy yok. Diğerleri zaten sattılar memleketi. CHP gelse ne yapacak. Demirtaş’ın söylemlerini beğeniyorum, HDP’de yalan olmaz bence o yüzden oyum artık bir Çerkez olarak HDP’nin” diye ifade etti.

‘DİĞER AKRABALARI DA İKNA EDİYORUZ’

İpek Cür, “Bizler Çerkez’iz, ama eskiye ait bir şeyimiz kalmadı. Eskiden ektiğimiz biçtiğimiz bize yeterdi. AKP dönemimde her şey daha da kötüye gitti, onların söylemlerine inanmıyorum artık. Buralara HES yapıyorlar direndik yaptırmadık ama yine yapacaklarmış. Oyum artık HDP’nin bize onlar sahip çıkar artık, diğer köylüleri de ikna etmeye çalışıyoruz vereceğiz oyumuzu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER