HDP Hakkari Adayı Akdoğan: 'AKP DAİŞ'in destekçisidir'

HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan'ın Şemdinli köylerindeki ziyaretleri sürerken, gittiği her yerde sevgi seli ile karşılanıyor. Şemdinli İlçesi'ne bağlı Boğaz köyünü (Bêguzan) ziyaret eden Akdoğan daha sonra Yaylapınar (Salara) köyünü ziyaret etti.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla halkla buluşmaya devam ediyor. Adayların yoğun ilgi gördüğü ziyaretlerde, HDP'ye yapılan saldırılar da protesto edildi.


HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan'ın Şemdinli köylerindeki ziyaretleri sürerken, gittiği her yerde sevgi seli ile karşılanıyor. Şemdinli İlçesi'ne bağlı Boğaz köyünü (Bêguzan) ziyaret eden Akdoğan daha sonra Yaylapınar (Salara) köyünü ziyaret etti.

Erdoğan Geldiğinde Bu Yüzükten Başka Malım Yok Diyordu. Şimdi Yatları Var

Boğaz köyünde halkla buluşan Akdoğan ve beraberindekiler; HDP’nin ‘Yeni yaşam Vizyonunu’ ayrıntılı bir şekilde köy sakinlerine aktardı. Akdoğan burada AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Akdoğan; “ bu mübarek topraklar Şeyh Übeydullah Nehri’nin, Şeyh Seyyid Taha Nehri’nin yeridir. Gördüğünüz gibi Şeyh Übeydullah Nehri isyanı, sistemin zulmünden, Kürtlere beslenen düşmanlıktan ve bu sisteme karşı baş göstermiştir. Çünkü burada Kürt halkı inançlıdır. Allah’a inanıyorlar, Kuran’a inanıyorlar, peygamberlere inanıyorlar. Bizlere diyorlar ki, siz bu topraklarda yabancısınız. Bu toprakların halkı değilsiniz. Siz karların üzerinde yürürken Kar – Kurt sesi çıkarılırken sizde Kürt oldunuz. Kürtler inkar ediliyordu. Burada Kürtlerin alimleri, Kürtlerin öncüleri ve temsilcileri örneğin Şeyh Übeydullah Nehri gibileri İslam dinini Tayip Erdoğan’dan daha iyi biliyorlar. Onun adı Şeyh, diğerinin adı Tayyip. Onun adı Şeyh Übeydullah Nehri’ydi. Nehri, ilmin ve bilimin yeriydi. İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkaran yerdi. İslam dininde hırsızlık yapanın suçu nedir? Kolunu kesmektir. Geldiğinde, benim bu yüzükten başka malım, sermayem yoktur diyordu. Oğlu (Bilal Erdoğan) denizlerin üzerinde yatları var. Türkiye’nin her ilinde arsaları var, fabrikaları var ve hastaneleri var. Peki bu nereden geldi” dedi.

Boğaz köyü ziyaretinden sonra Yaylapınar (Salara) Köyü’ne ziyaret eden HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Şirin Kaya, Şemdinli Belediyesi Eşbaşkanı Seferi Yılmaz ve beraberinde bulunan partililer, burada Şeyh Zenun, Şemdinli Korucular Derneği eski başkanı Mehmet Emin Özer, AKP Şemdinli Belediyesi eski adayı Fahri Şakar ve köy sakinleri tarafından karşılandı. HDP Adayı Akdoğan ve beraberinde bulunan partililer, Yaylapınar köyü sakinleriyle yemek yedi.

DAİŞ’İN DESTEKÇİSİ AKP’DİR

HDP adayı Akdoğan burada da AKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve DAİŞ’e yüklendi. DAİŞ’in bir numara destekçisinin AKP ve Erdoğan’ın olduğunu kaydeden Akdoğan; AKP ve Erdoğan Kobani’nin düşmesi için 49 adet savaş tankını DAİŞ çetelerine verdiğini ve binlerce TIR dolusu mühimmat desteğinde bulunduğunu kaydetti.

Akdoğan; “DAİŞ çeteleri Şengal’de, Kobani’de Peşmerge kardeşimizin ve halkımızın başını keserek Allah-u ekber diyerek başını kesiyor. İslam ülkeleri sessiz kaldı. Arap ülkeleri ve Türkiye sessiz kaldı. Bugün bizlere çok büyük bir hakaret yapılıyor. Bugün buraya AKP’liler ve bağımsız adaylar geliyor diyorlar ki, bende Kürtçe konuşuyorum. Bugün HPG niçin Şengal’dedir, Peşmerge niçin Kobani’dedir. Kürt halkı sınırlarda yürekleri kan ağlarken, Erdoğan açıklamada bulunarak dili varmadı Kobani desin, Ayn el – Arap düştü düşecek dedi. Bizler kimsenin evini yıkmadık. Bizler kimsenin dilini yasaklamadık. Bizler başkalarının namusunu, namusumuz gördük. Acılarını acılarımız gördük. DAİŞ’e 49 adet savaş tankını ve 2 bin TIR dolusu mühimmat desteğini verdiğini gözlerimizler gördük. Görüyorsunuz bizlere karşı büyük düşmanlık besleniyor. DAİŞ barbarları Irak’ta Şeyh Reşit ve Yunus peygamberin mezarları tekbir getirilerek bombalandı. AKP’nin ve Erdoğan’ın sesi çıkmadı” dedi.

HDP Hakkari Adayı Akdoğan ve beraberinde bulunanlara daha sonra Şemdinli ilçesine döndü.


Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER