Demirtaş: HDP iktidarında TOMA'larla çiçekleri sulayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP iktidarında TOMA’ları çiçek sulamalarında kullanacaklarını söyledi.

Demirtaş: HDP iktidarında TOMA'larla çiçekleri sulayacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Maraş’ın Pazarcık ilçesindeki seçim mitinginde konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Cumhuriyet’in haberine tekzip

“Cumhuriyet, HDP AKP’yi mecliste destekleyecek demiş. Hayır. HDP’nin görevi AKP’nin burnunu sürtmektir. Destek asla yok. Eminim Cumhuriyet gazetesi yanlışını düzeltecektir.”

‘Söz verdik’

“IŞİD barbarlarının Türkiye temsilcileri kimlerdir, çok iyi biliyoruz. Maraş Katliamı’ndan bu yana çok şey değişti. Bizler çok güçlendik, ezilenler olarak, Sünni, Alevi, Kürt, Türk, Arap, kadınlar, gençler el ele verip, zalimin kalesine doğru yürüyoruz, o kaleyi yıkmaya söz verdik.

“Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Kobanê katliamlarını bir kez daha yaşatmak istiyorlar. Güçleri olsa bunu yaparlar. Artık bizler varız, buna güçleri yetmez. Artık bu ülke demokratik bir şekilde yönetilecektir. Diktatörler bu ülkede asla hakim olamayacaklar. Asla bu ülkeyi teslim alamayacaklar.

‘El ele vererek bunu başaracağız’

“Dünyanın en anti demokratik, en yüksek seçim barajıyla karşı karşıyayız. Bu barajı, ezilenler olarak el ele vererek aşmak mümkündür. Her yerde el ele vererek bunu başaracağız. Yer altı ve yer üstü zenginliklerle, dünyanın en güzel toprağı üzerinde yaşayanlar olarak yoksulluğa muhtaç olmadığımızı göstermeliyiz. Kimliklerimizden, inançlarımızdan, mezheplerimizden utanmadık, utanmayacağız. Bunların hepsi bizim gerçeklerimizdir.

“Parayı sizin cebinize koyacağım demekle olmaz. Para sizindir, sizin hakkınızı size iade edeceğiz. İktidarlar, devleti yönetenler baba değildir, biz de onların çocukları değiliz. Para halkın parasıdır, hazine sizindir, o kasalara paraları dolduranlar sizlersiniz. Yanlışlık kasayı dolduranda değil, kasayı boşaltandadır. Hırsızlık sizde değil, onlardadır. Ülkenin bütün kaynaklarını emekçiler, işçiler var ediyor. İşsizliğe, parasızlığa ve açlığa mahkûm edilmişseniz bu sizin, ülkenin kaderi değildir.

‘Bir iktidar gaza, copa niye yatırım yapıyor?’

“Tanka, topa, gaza, copa yapılan harcamayla emekçilere, işçilere iki kat zam yapabiliriz. Bir iktidar gaza, copa niye yatırım yapıyor? Madem ’77 milyon arkamdadır, ben bunların Cumhurbaşkanıyım’ diyorsun, niye bu kadar gaz ve cop alıyorsunuz? Kimden korkuyorsun? Gece gündüz meydanlarda ‘Bu millet benim arkamda’ diyorsun, milletten neden korkuyorsun?

“Biz iktidara gelirsek bu TOMA’ları çiçek sulamalarında kullanacağız. Kendine güvenen iktidar, silah ve polis gücünü arkasına alamaz. Kendisini protesto edenlere gaz sıkmaz, copla saldırmaz. Biz iktidar olduğumuzda, bizi protesto edenlere gaz sıkmayacağız, copla saldırmayacağız. Bizi protesto edenlere saygı duyacak bir politika oluşturacağız.

“AKP’nin zayıflaması demek Türkiye’nin kazanması demektir. Sizin 5 katınız İngiltere’de, Avrupa’da yaşıyor. Onlara da söyleyin oy kullansın. Avrupa’daki oylardan hem baraj aşılacak, hem de Antep ve Maraş’tan çok sayıda arkadaşımız parlamentoya girecek.”

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER